BAKIN HEDİYEDE NE YAZIYORMUŞ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinde Devlet Başkanı Barak Hüseyin Obama'ya hediye ettiği tablodaki hattı yazan sanatçı Mustafa Cemil Efe, "Başbakanımız bu tabloyla dünyaya mesaj verdi" dedi...

17 Mayıs 2013 Cuma 15:19
BAKIN HEDİYEDE NE YAZIYORMUŞ?

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinde Devlet Başkanı Barack Obama'ya hediye ettiği tablodaki hattı yazan sanatçı Mustafa Cemil Efe konuştu. Efe, "Başbakanımız bu tabloyla dünyaya mesaj verdi. Geleneksel Türk El Sanatları'nın batının hiç de gerisinde olmadığını gösterdi. İki dünya liderinin bizim eserimizle ilgili konuşup fotoğraf çektirmesi çok güzel bir duygu. İzlediğimde çok duygulandım" dedi.

Bursa'da İhlas Haber Ajansı'na konuşan hat sanatçısı Mustafa Cemil Efe, tablo üzerinde 6-7 ay çalışıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ınböyle bir eser istediğini, anlatan Efe, "Bir müzehhip arkadaşla 6-7 ay üzerinde çalıştık. Celi Sülüs tarzı hatla yazıldı. Klasik Osmanlı hat sanatının özelliklerinden birisi. Sülüs, nesih, rika, celi gibi yazı dallarında faaliyet gösteriyorum. Ama bu eserde özellikle ihtişamlı olduğu için Celi Sülüs yazı stiliyli tercih edildi" dedi.

HÜSEYİN İSMİ ÖN PLANDA OKUNUYOR

Eserde Barak Hüseyin Obama yazdığını anlatan Mustafa Cemil Efe, "Aslında eserde teşrifat dediğimiz şeref sırası var. Barak Hüseyin Obama yazıyor. Fakat aslında Hüseyin ismini üst tarafta tutarak istifledik. Çünkü tasarıma denge o şekilde geldi. Ancak iki türlü de okunabilir. Başbakanımızın arşivinde de bizim eserlerimiz yer alıyor. Birkaç hilyem var. Bazı devlet büyükleri ve milletvekillerine de yazılar yazdım. Talepler olduğunda eserler hazırlıyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKAN BU HATLA DÜNYAYA MESAJ VERDİ

Geleneksel Türk El Sanatları'nın son yıllarda atağa geçtiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunda katkısının büyük olduğunu anlatan Efe, "Başbakanımız Türk el sanatlarına muhteşem kıymet veriyor. Unutulmaya yüz tutmuş sanatları ön plana çıkarıyor. Hilye-i şerif sergilerine iştirak etmesi, desteklemesi mühim bir şey. Başbakanımız bu hediyeyle dünyaya Türk ve Osmanlı geleneksel el sanatlarının batının sanatından hiç de geri kalmadığını gösterdi. Bu da çok güzel bir gelişme" şeklinde konuştu.

"KEŞKE HOCAM DA GÖRSEYDİ"

İki dünya liderinin kendi yaptığı tablonun yanında fotoğraf çektirip konuşmasının çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Mustafa Cemil Efe, "İzlediğimde çok duygulandım. 10 gün önce Türkiye'nin ünlü hattatlarından Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı hocam Prof. Dr. Fevzi Günüç vefat etmişti. Keşke o da sağ olsaydı, bu eseri görüp o d uyguyu yaşasaydı. Sağ olsaydı çok memnun olurdu" diye konuştu.

İHA





Son Güncelleme: 17.05.2013 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol