BAKANI KORUDU, YARBAY'A ÇIKIŞTI...

Kardeşinin cenazesinde AKP'li vekillere tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan'a iktidar yanlısı yazarlardan tepki gecikmedi...

24 Ağustos 2015 Pazartesi 04:29
BAKANI KORUDU, YARBAY'A ÇIKIŞTI...
İktidar yanlısı yazıları ile dikkat çeken Türkiye Gazetesi Yazarı Nuri Elibol, köşesinden acılı Yarbay'a adeta ayar çekti... 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' diyen Elibol, Yarbay'ı lüzumsuz sözler sarfetmekle suçladı:

" Şırnak’ta cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na roketatarlarla saldıran kahpe teröristlere karşı askeri ile birlikte kahramanca çarpışan Yüzbaşı Ali Alkan şehit oldu. Ben subayın cephede, birinci hatta, kendi evlatlarıyla-arkadaşlarıyla omuz-omuza savaş anına şapka çıkarır, önünde saygı ile eğilirim. Yüzbaşı Ali kendisini bu ülke, bayrak ve vatan için bizlerin güvenliği ve huzuru için canını ortaya koydu. Belki de onun kahramanca mücadelesi olmasaydı o karakoldan kimse sağ çıkamazdı. Yüzbaşı Ali’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Silah arkadaşlarına-ailesine-özellikle de anne ve babasına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yüzbaşı Ali şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bizim gururumuz-onurumuzdur. Geride bıraktıkları bizim baş tacımızdır. Yüzbaşı Ali’nin Osmaniye’de cenazesinde yaşananlar herhâlde şehidimizin canını PKK kurşunundan daha fazla acıtmıştır. Cenaze törenine 15 bin kişi katılmış. Siyasetçiler arasında itiş kakışlar olmuş. Eğer yayınlanan haberler doğruysa şehidin ağabeyi Yarbay Mehmet de yüreğine düşen acının-ateşin etkisiyle lüzumsuz-gereksiz laflar etmiş.
Sevgili Yarbayım, acın acımızdır. Feryadını-isyanını anlamak mümkün. Ama şehit cenazesinin kuralları vardır. Asker nutuk atmaz, acısını yüreğine gömer. Ne diyecekse bakışlarıyla-jest ve mimikleriyle söyler. Eğer haber doğruysa Yarbay Mehmet üniformasıyla cenaze törenine katılmış ve törende “Düne kadar ‘çözüm’ diyenler ne oldu da ‘sonuna kadar savaş’ diyor. Saraylarda 30 korumayla gezip zırhlı arabalara binip ‘şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” diyerek feryat etmiş, tepki göstermiş. Mehmet kardeşim acının ne kadar büyük olduğunu, canının ve yüreğinin yandığını, ‘ateşin düştüğü yeri yaktığını’ biliyoruz. Sarf ettiğin sözleri senin dışında aile fertlerinden biri sarf etse hiç kimse takılıp kalmaz. ‘Acıyla sarf edilen sözler-normaldir’ deyip geçilir. Ayrıca herkes için şehit ailesinin söz söyleme ve her şeyi talep etme ayrıcalığı vardır. Çünkü onlar bu ülkenin istiklali için en değerli varlıklarını vermişlerdir. Bu inanılmaz fedakârlık onları bu ülkenin tüm fertleri ve devlet nezdinde ayrıcalıklı kılar. Ancak bir Harbiyeli olarak hem de sırtında üniforman varken sen bu sözleri sarf edemezsin Mehmet kardeşim. Edersen şerefli üniformana-mesleğine ve en önemlisi de şehidin aziz hatırasına saygısızlık etmiş olursun. Dedim ya; acıyla-ateşle aile fertlerinden herhangi birisi bunu yapabilir. Ama senin gibi bu işlerin içinde olan; yarbay rütbesine gelmiş, şehidi-şahadeti, terörle mücadeleyi bilen birisi ortamın dolduruşuna gelip böyle bir polemiğe girmez.
Sevgili Mehmet kardeşim, 4 sene askerî lise eğitimi, 4 sene harbiye, 1 sene de sınıf okulunu ilave et. Ayrıca en az 1-2 yıl komando kursu-iç güvenlik kursu vesaire. Bu devlet-bu millet 10-12 sene subayını eğitiyor-okutuyor-bakıyor- her türlü özlük hakkını veriyor. Diyebilirim ki en iyi imkânlar sağlanıyor. Azdır daha fazlası sağlansın. Bu millet yüz binlerce subay-astsubay ve uzman çavuşuna günü geldiğinde-ihtiyaç olduğunda bu ülke için, bu milletin can ve mal güvenliği için gözünü kırpmadan canını dahi ortaya koysun diye bakıyor. Bugünler için kocaman, güçlü bir ordu barındırıyor. Tabii ki bir tane askerimizin bile tırnağına taş dokunsun istemeyiz. Ama bu kahpe terör örgütleriyle mücadelede maalesef şehit vermek de var. ‘Neden çözüm süreci buzdolabına kaldırıldı? Neden bugün teröristlere karşılık veriliyor?’ Bu sorunların cevabını yarbay rütbesindeki bir TSK mensubu bilir. Bilmiyorsan sor amirlerine. Bakanlara filan yaptığın göndermeler yanlış. Teröristle askerî mücadele bakanların işi değil. Bakan kendi işini, güvenlik görevlileri kendi işini yapacak. Siyasetçiler-vekiller-siviller gidip teröristlerle savaşacaklarsa asker ve polis teşkilatı ne iş yapacak? Şık olmamış Mehmet Yarbayım. Ali Yüzbaşının kahramanlık destanını hafifletme lütfen. Acıyla da olsa ağzından çıkanı kulağın duymalı. Sen sıradan birisi değilsin."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.08.2015 04:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol