BAKAN'DAN EVLİLİK PROGRAMI AÇIKLAMASI!..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evlilik programlarına ilişkin konuştu.

04 Şubat 2017 Cumartesi 16:00
BAKAN'DAN EVLİLİK PROGRAMI AÇIKLAMASI!..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı canlı yayında  evlilik programlarına ilişkin de soruları yanıtladı.
Bakan Kaya, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in TV'lerde yayımlanan evlilik programlarıyla ilgili sorusuna, bu programların aile değerlerine zarar verdiği cevabını verdi. 

Bu programlara ilişkin bakanlığa çok fazla şikayet geldiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, "Aile değerlerine zarar veriyor' diye şikayetler geliyor. 'Ceza verilsin', 'kaldırılsın' diyorlar. Bu konuda kamuoyu baskısı oluşmalı. ABD'de sivil toplum kuruluşları var, onları baskı oluşturuyor. Bizde de bunlar olmalı. Ben cezadan yana değilim, toplum değerleri doğrultusunda TV yöneticilerinin de bunu görerek gerekeni yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Yaptırımlar olmalı ama ceza değil" diye konuştu.
TELEVİZYON YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞACAK
 Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, bu konuda TV yöneticileriyle bir araya geleceğini de söyledi. 
Çocuk yaşta yapılan evlilikler ve çocuklara yönelik cinsel istismarı "toplumun kanayan yarası" olarak niteleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu konuyu eğitim ile aşabileceklerini belirtti.
İzdivaç programları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı da cuma hutbesinde uyarı da bulunmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
RAFET AKSARI 2017-02-04 19:31:54

CNN TÜRK'te canlı yayında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evlilik programlarının "toplumu yozlaştırdığı" görüşünü dile getirdi ve buna izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Bu utanmazların gidişatına bir an önce son verilmeli Sn.BAKANIM.