AYDINLATMA DİREKLERİ GÖREVİNDEN ETTİ

Aydınlatma direklerini beğenmeyen vali, müdür Tülay Ayvaçiçeği görevden aldı. Vali açtı ağzını, yumdu gözünü.

03 Ekim 2012 Çarşamba 10:13
AYDINLATMA DİREKLERİ GÖREVİNDEN ETTİ

 EDİRNE'de 46 gün önce göreve başlayan Vali Hasan Duruer, geçen yıl Bulgaristan'ın Elhovo Belediyesi'nin işbirliği ile oluşturulan sınır ötesi işbirliği kapsamındaki projede Kent Ormanı'ndaki yürüyüş yoluna çok sayıda aydınlatma direkleri diken Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Tülay Ayvaçiçeği'ni görevden aldı.

2005 yılında Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü'ne atanan Tülay Ayvaçiçeği, mimar ya da mühendis olmadığı halde Kent Ormanı projesi hazırlayıp, Bulgaristan'ın Elhovo Belediyesi işbirliği ile bu projeyi gerçekleştirdi. Kent Ormanı yürüyüş yoluna da aydınlatma direkleri dikildi.
Göreve yeni başlayan Edirne Valisi Hasan Duruer, Kent Ormanı'nı geçerken, geçen yıl yürüyüş yolu olarak yapılan ve aydınlatma direkleriyle doldurulan bölümleri görünce çok şaşırdı. Ağaçtan çok aydınlatma direği olduğuna kızan Vali Duruer, bundan sorumlu tuttuğu Tülay Ayvaçiçeği'ne, Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü görevinden aldı.
'YETERSİZ GÖRDÜM, ALDIM'
Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında projeyle ilgili bilgiler aldığını kaydeden Edirne Valisi Hasan Duruer şunları söyledi:
"Sordum bu projeyi kim hazırladı diye. Müdüre hanım 'ben hazırladım' dedi. Peki dedim sen mimar mısın, mühendis misin? Peki nasıl hazırladın dedim, 'teknik destek aldım' dedi. Dünyanın hangi tarafında böyle bir çalışma vardır. Ağaçtan fazla direk var. Yakışmıyor, projeyi değiştirmek istiyorum ama sıkıntılar var. Bulgaristan'la ortak olduğu için çok kolay değil. Eskiden insanlar buralarda koşarmış, şimdi tozdan geçemezsiniz. Profesyonel çalışmanın faydası vardır. O zaman bu hataları yapmazsınız. Müdüre hanımı da yetersiz olduğundan dolayı görevinden aldık. Personeldir alırsınız başka tarafa verirsiniz. Çalışmayan insanlar çalışmak mecburiyetindedir. Ya çalışacak insanlar yada çalışacaklar. Boşta duran aracı, binayı ve personeli sevmem. Benim prensibim bu."
'DEVLETTEN İŞLETMECİ OLMAZ'
Ağaçtan çok aydınlatma direği olduğunu ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmadığını ifade eden Vali Duruer şöyle konuştu:
"Kent ormanı 220 dönüm arazide Özel İdare'ye tahsis edilmiş bir yer. İşletme hakkını Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne verilmiş. Benim düşüncem şudur ki devlet iyi bir işletmeci değildir. İyi bir işletmeci olmadığını da Kent Ormanı'ndan görüyoruz. Baktığımızda ne temizlik var, ne bakım var ne de düzen var. Orada uygulanan bir proje var direk ormanı haline gelmiş. Ağaçtan çok aydınlatma direği var. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz. O tesisi kapatıyoruz."
Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü'nden alınan Tülay Ayvaçiçeği İl Özel İdaresi'nde başka bir göreve verileceği öğrenildi.
PROJE NEYDİ?
Edirne Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Bulgaristan'ın Elhovo Belediyesi'nin işbirliği ile oluşturulan sınır ötesi işbirliği kapsamındaki projede 1 açık sergi alanı, 2 kamp alanı sahası, 1 plaj voleybol sahası, yürüyüş alanları düzenlemesi ve 1 bisiklet alanı düzenlemesi planlandı. Projede sadece yürüyüş alanları düzenlemesi ve bisiklet alanı gerçekleşti.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol