AVUKAT FEYZA ALTUN SESSİZ KALMADI!

Yazar Mehmet Şevket Eygi’nin “Hiçbir Kadının Fâhişe Kıyafetiyle Gezmeye Hakkı Yoktur” başlıklı yazısına kadınlar sessiz kalmadı. Avukat Feyza Altun, Eygi için suç duyurusunda bulundu.

02 Şubat 2016 Salı 17:11
AVUKAT FEYZA ALTUN SESSİZ KALMADI!

 Eygi’nin yazasında tecavüz suçlarını İslami kurallara uygun olarak giyinmeyen tüm kadınları ‘fahişe’ olarak nitelediğini belirten Altun suç duyurusunda, “Eygi bu kadınları erkekleri kışkırtan ve tecavüzü hak eden kadınlar olarak göstermiştir. Yazısında baştan aşağı kadınları aşağılayan yazar ‘azdırıcı, kışkırtıcı eksi kıyafetler için hürriyet var denilemez’ diyerek anayasal özgürlüklerin de kaldırılması gerektiğinden bahsetmiş, aynı zamanda anayasadaki din ve vicdan özgürlüğünü de ihlal edici nitelikte bir yazı yazarak hukuk ihlallerinde bulunmuştur” dedi.


'SON DERECE TEHLİKELİ...'
Ayrıca toplumdaki insanları dini görüş ayrılıkları nedenleri ile de ayırarak, kin ve düşmanlığa alenen tahrik edip, halkın bir kısmını diğer kısmına karşı doldurarak suç işlediğine değinen Altun, şöyle devam etti: “Bu yazı sözde dindarlık adına çarşaf giymeyen tüm kadınların yok edilmesi gereken bir hedef ya da tecavüzü hak eden bireyler olarak yansıtmaktadır. Ayrıca yazıdan anlaşıldığı üzere kişinin kendi değer yargısına göre ‘seksi bulduğu’ her kıyafeti tecavüze davet olarak görmesi son derece tehlikelidir. Çünkü tesettürlü veya tesettürsüz kişilerin fantezi dünyasını bilemeyeceğimizden erkeklerin kışkırtıcı bulduğu her kadına da tecavüz etme hakkı meşru görülme ihmali doğuyor. 
Tesettürlü olmayan ya da tesettürlü olsa dahi kişinin kendi algısına göre kışkırtıcı sayılabilecek tüm kadınları hedef haline getiren ve büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakan ve ayrıca basın yolu ile tüm kadınları aşağılayan bu şahsın cezalandırılmasını talep ediyorum.”

İşte o yazının bir bölümü:

Bazı kadınların ve kızların, bazı erkekleri delirtecek, çıldırtacak, kudurtacak tarzda seksî ve şehevî kıyafetlerle dolaşmalarının tecavüz vak’alarını çoğalttığı inkar edilemez bir gerçektir.

Bundan birkaç sene önce bir liseli kız, dekolte bir kıyafetle yabancı bir erkeğin evine gitmiş, orada feci şekilde öldürülmüş, cesedi parçalara ayrılmış ve çöpe atılmıştı. Bu cinayette, dolaylı şekilde de olsa kızın ana babasının, bizzat kendisinin suçu yok mudur?

“AZDIRICI, KIŞKIRTICI, SEKSİ KIYAFETLER…”

Bir insanlık suçu olan tecavüz konusunda neredeyse ‘suçu mağdur kadının üzerine yıkmaya çalışan’ Eygi, şöyle devam etti:

Fahişe olmayan, fahişelik yapmayan bazı kadın ve kızların fahişe kıyafetiyle gezmeleri kabul edilemez.

Hürriyetler mutlak değildir. Azdırıcı, kışkırtıcı seksî kıyafetler için hürriyet var, o şekilde gezsin denilemez.

Türkiye’nin nüfusu Müslümandır, kimliği ve kültürü İslam’a dayanır. Kadın kız kıyafetleri iffet hayâ konusunda İslamî kriterler göz önüne alınmalıdır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.02.2016 17:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol