Ateşkesin Arkasındaki 3 Nedeni Açıkladı!

Ankara kulislerinin deneyimli gazetecisi Sabahattin Önkibar, Barış Pınarı Harekatı'nın sonlandırılmasının arkasında üç neden olduğunu öne sürdü. İşte o açıklamalar!

20 Ekim 2019 Pazar 07:53

" İki gün boyunca Tayyip Erdoğan'dan Trump'a haddini bildirmesini bekledim ama önüne gelene ayar çeken Erdoğan sözkonusu ABD ve başkanları olunca susuyor. Bu noktada hatırlamakta fayda var geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın başına çuval geçirildiğinde kendisine nota verecek misiniz diye sorulduğunda 'ne notası müzik notası mı' diyerek adeta eğlenmişti. Trump rahip Brunson olayında da yine küstahça davranmış ve Erdoğan yine birşey yapmamıştı. Şon olayda ise bir Türk vatandaşı olarak hicap duyuyorum. Erdoğan'dan o küfüre aynen karşılık vermesini beklerdim ama olmadı. Bin yıllık Türk tarihinde böylesine bir muameleme görülmemiştir. Sadece Timur'un Bayazıd'a yazdığı bir mektup var tarihte ama o bile bu kadar ağır değildi. Sözkonusu Kemal Kılıçdaroğlu olunca dilinin kemiği yok her türlü sözü söyleyen Erdoğan ABD başkanları olunca sus pus durumda.

TRUMP NİYE TEŞEKKÜR ETTİ?
Erdoğan sadece sus pus olmadı, başlatılan harekatı da sonlandırdı. Ara verdik deniyor ama bundan sonra kimse harekatın devam edeceğini sanmasın. Bitirdiler tamamen. Sorulması gereken şu; Tayyip bey Suriye'ye niye girdin niye çıktın? Madem istediğinizi aldınız o zaman Trump niye harekat sonlanınca dünyaya ve size teşekkür mesajı yayınlıyor? Bu milletin aklıyla alay etmekten başka birşey değildir. ABD Başkanı bir işin teşekkür ediyorsa kendi istediğini almıştır, dolayısıyla AKP ne kadar siyahı beyaz göstermeye çalışsa da herşey ortada. Bakmayın siz televizyondaki AKP propagandistlerine. Onların tek görevi var siyahı beyaz göstermek, millete yıkımı zafer diye yutturmaktır.

SANKİ ÜÇÜNCÜ CİHAN HARBİ...
Bakın aslolan 60-70 bin kişilik PKK/PYD ordusunun tarumar edilmesi, silahlarının alınması değil miydi? O zaman harekat niye durdu? Erdoğan Amerikalıların ziyaretinde hadi başkan yardımcısını geçelim asla ama asla görüşmeyeceğim dediği Suriye temsilcisi ile niye görüştü? PKK/PYD sınırın ha 10 kilometre ötesinde olmuş ha 30 kilometre gerisinde onu yoketmedikten sonra ne fark eder? Açık ve net olan şudur; ABD yine tehdit etmiş ve istediğini almıştır.
Operasyonu öyle bir şaşa ile sundular  ki sanki üçüncü dünya harbi... Yahu Türk Silahlı Kuvvetleri buna benzer sayısız operasyon yaptı geçmişte. Hatta sadece Albaylar bilemedin Tuğgeneraller yaptı bu tür operasyonları.

İŞTE 0 ÜÇ NEDEN!
Biz asıl konuya gelelim Ankara kulislerinde konuşuluyor, operasyonun durdurulmasının arkasındaki temel sebeplerden biri Tayyip Erdoğan'ın ve damadının malvarlığı ile tehdit edilmesi ve dünyadaki malvarlığının bloke edilme ihtimalidir. Hani tek servetim yüzüğüm diyen Erdoğan'ın ben çıkıp yine ekranlardan 'Eyy Trump benim servetim bu yüzüktür, çık nerede bulursan tek kuruş malvarlığımı buyur al' diye meydan okumasını beklerdim. Niye okumadı acaba?

İkinci konu Halkbank ve Rıza Sarraf olayı.

Üçüncü ise ekonomik kriz tehdidi. Dolar 12-13 lira yapılır, ekonomi iflas ettirilir sonrasında Allah korusun iç savaş vs.. Bu üç tehditten çekinildiği ve bu yüzden barış pınarı harekatının sonlandırıldığı konuşuluyor Ankara kulislerinde. Taktir milletin artık." 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.10.2019 08:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol