ATEİSTLE İNANAN ARASINDAKİ TEK FARKI AÇIKLADI!

Önceki gün yaptığı “Ateistleri haklı buluyorum. Hatta düşününce onlarla aynı görüşteyim” şeklindeki açıklamaları ile gündem yaratan İhsan Eliaçık, bu defa da ateistlerle ile inananlar arasındaki farkı açıkladı. İşte o fark…

17 Eylül 2013 Salı 12:59
ATEİSTLE İNANAN ARASINDAKİ TEK FARKI AÇIKLADI!

 İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, açıklamaları ile gündem yaratmaya devam ediyor. Önceki gün YUZDEYUZHABER’de yayınlanan ‘Ateistleri Haklı Buluyorum, Çünkü…’ başlıklı haberdeki görüşleri ile beyin fırtınası estiren ve özellikle sosyal medyada günün konusu olan Eliaçık hoca, bu açıklamalarının ardından bir ateist ile bir inanan arasındaki farkı açıkladı.



Eliaçık hoca, “Baktığınız zaman bir ateist ‘halk ayaklanacak’ diyor biz müminlerse ‘halk kıyam edecek’ diyoruz. Biz ona ‘peki bu ne zaman olacak?’ diye sorduğumuzda burada, bu dünya da olacağını söylüyor. O bize ‘halk ne zaman kıyam edecek?’ diye sorduğunda ise ‘burada olacak’ diyoruz.  Ama zaman geçiyor, asırlar geçiyor bir şey olmuyor. Kıyamet falan kopmuyor. ‘Sonra birader kaç bahar geçti olmadı bu, sakın biz kendi kendimizi avutuyor olmayalım’ diyorsunuz. Ateist bunu mezarda sonlandırıyor, mezar onun için yıkım oluyor, son oluyor. Ancak mümin için mezarda bile bu iş sonlanmıyor. Bu iş mezardan sonra da olabilir. İşte fark budur” dedi.
Eninde sonunda imtiyazsız, sınıfsız toplum vaadinin gerçekleşeceğini kaydeden Eliaçık hoca, “ Bu iş mezardan sonra da olsa olacak. Eninde sonunda bu cennet kurulacak. Sınıflar ortadan kalkacak, devlet olmayacak, yöneten, yönetilen olmayacak, emir veren olmayacak, mahkeme olmayacak, yargı olmayacak, pasaport olmayacak. Burada olmazsa orada olacak. Olmayacak diye birşey yok yani. Mümince inanış bana göre daha devrimcidir, daha güçlüdür. Bunu ilk hissettiğim yer ise cezaevidir. Mamak Cezaevi’nde adam bizi elektriğe verdi. Sonra namaz kılmaya gitti, yanındakine de ‘sen devam et ben bir namaz kılayım’ dedi. İşte onun bana öğrettiği ahiret inancı beni ayakta tuttu! Yemin ederim bu böyle. Böyle bir manzara karşısında yıkılır mısın yıkılmaz mısın. Adam işkence yapıyor sonra diyor ki ben bir namaz kılayım.  Onu gören bir başkası basıyor küfrü.. ‘Hay senin dinine, hay senin namazına vs…Oysa o namaz değil ki müşriklerin aynısı.” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.09.2013 14:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nasrullah KESKİN 2013-09-17 14:57:59

helal ihsan hocam,tesbitlerin ve erdemli mücadeleni whodoom.com olarak mezara kadar destekleyeceğime söz veriyorum...

Avatar
black label 2013-09-17 14:58:57

büyüksün babaa!

Avatar
eyup tasdemi 2013-09-17 15:40:22

helal sana hocam.korkutmadin ogretin dini bize?

Avatar
anti sahtekar 2013-09-17 16:42:10

Hoca iskencede dininimi degistirdin?

Avatar
Dost tavsiyesi 2013-09-17 17:12:16

Bu şak-şaklar şaşırtmasın İhsan hoca. Senin bu söylediklerin duygusal şeyler, delilden ve derinden uzak. O alkış tutup "süpersin hocam" diyenler seni derin bir sapkınlığa itekleyen şeytanlar olmasın!

Avatar
Berat gok 2013-09-17 17:44:42

Ben hocanin goruslerine katiliyorum. Bizim bir enistemiz var almanci ALLAH korumaz baldiz sen tedbirini alacaksin derdi adama ateist muamelesi yapardik.simdi ben de allah korumaz diyorum

Avatar
ateist @Dost tavsiyesi 2013-09-17 18:22:50

hocanın dediği şeylerin nesi yanlış...
polemik yapacağına söyle de bilelim...

Avatar
Fikret Öztürk 2013-09-17 18:57:39

İnsanların söyledikleriyle değil yaptıklarıyla analiz yapılsa o zaman gerçek sonuç alınır.