ATATÜRK'E SKANDAL SÖZLER...

"AKP'nin fetvacısı" olarak bilinen Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, 10 Kasım münasebetiyle Atatürk'le ilgili skandal bir yazı kaleme aldı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 10:53
ATATÜRK'E SKANDAL SÖZLER...

 "AKP'nin fetvacısı" olarak bilinen Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, 10 Kasım münasebetiyle Atatürk'le ilgili skandal bir yazı kaleme aldı.

"Bediüzzaman Mustafa Kemal’in ölümünü ve Kemalizmin merhalelerini haber veriyor" başlığı ile yayınlanan makalede Atatürk için "küçük deccal" göndermesinde bulundu.

Atatürk'ün son anlarını da anlatan Akgündüz, "Bediüzzaman" lakabı ile bilinen Said-i Nursi'nin Atatürk'ün ölümünü önceden yazdığını belirterek, Said-i Nursi'nin kitaplarından alıntı yaptı. Akgündüz şunları yazdı:

"DEHŞETLİ BİR ADAM... RAKIYA MÜPTELA OLUP..."

"Bedîüzzaman (Said-i Nuesi) Mustafa Kemal’in ölümüyle alakalı haberi evvela daha evvel telif ettiği Beşinci Şu’a’da vermektedir:

Sonra dediler: "Aynı şahıs bir su içecek, onun eli delinecek ve bu hâdise ile Süfyan olduğu bilinecek?" Ben de cevaben dedim: "Bir darb-ı mesel var: Çok israflı adama "eli deliktir" denilir. Yani elinde mal durmuyor, akıyor, zayi' oluyor, deniliyor. İşte o dehşetli adam bir su olan rakıya mübtela olup, onun ile hasta olacak ve kendisi hadsiz

israfata girecek, başkalarını da alıştıracak."

ŞEYTAN DÜNYAYA BAĞIRACAK

Sonra birisi sordu ki: "O öldüğü zaman İstanbul'da Dikili Taş'ta şeytan dünyaya bağıracak ki; filan öldü." O vakit ben dedim: "Telgrafla haber verilecek." Fakat bir zaman sonra radyo çıkmış işittim. Eski cevabım tam değilmiş bildim. Sekiz sene sonra Dâr-ül Hikmet'te iken dedim: "Şeytan gibi radyo ile dünyaya işittirecek." Sonra Sedd-i Zülkarneyn ve Ye'cüc ve Me'cüc ve dabbet-ül-arz ve Deccal ve nüzul-ü İsa (A.S.) hakkında sualler sormuşlardı. Ben de cevab vermiştim. Hattâ eski Risâlelerimde onlar kısmen yazılmışlar."

"KÜÇÜK DECCAL"

Said-i Nursi'nin Mustafa Kemal'i deccal diye vasıflandırmasına itiraz eden din âlimlerine de cevap verdiğini belirten Akgündüz şu alıntıyı yapıyor:

"(...) Diyorlar ki: Nasıl bu Cumhuriyet-i İslâmiyenin bir kısım reislerine “Küçük Deccal” namı veriyorsun. Halbuki diyânet riyâsetindeki mühim âlimler misillü çok ulemâlar onlara tâbi’dir, onlara duagû sayılırlar?

 
Elcevab: 1350 sene evvel Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm’ın bir şakirdi ve esrar-ı Kur’aniyenin dersini bizzât Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm’dan alan Hazret-i Ali (R.A.) meşhur ve matbu’ kasidesinde demiş ki:

 

(Bir takım Acem harfleri ki satır satır yazdırılmıştır

Zengin fakir onunla gecelettirilmiştir.

De ki gözüktü vakit gözüktü hem yaklaştı.

Deccali bekleyin, kim yalan derse azmıştır.

Çünkü o beldelerde dolaşır.

Kulları arasında fitne çıkarır.)

İşte bu kasidede Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm’dan aldığı derse binaen diyor ki:

“Huruf-u Arabiye acemî yani frengî hurufuna tebdil edildiği zaman, Deccal’ı intizar ediniz.” Evet o işi yapan ise küçük deccallardır ki, büyük Deccal’ın ileri karakoludur. Hem o zamanın en fenası, ulemânın fenasıdır. Yani dalaletin en fenası, ulemâ-is sû’ namı altındaki bir kısım bedbaht kisve-i ulemâda, dini dünyaya satmış adamlardan gelir. Ben de bu noktaya binaen derim ki: Hangi ulemâ var ki; ezan-ı Muhammediyeyi beğenmeyip, ezan yerinde (Türkçe ezanı kast ediyor-Odatv) bir şarkıyı kabul etsin. (...)

KEMALİZMİN SON DÖNEMİNDEYİZ

Said-i Nursi'nin açıkladığı işaretlere göre Kemalizim sonunun geldiğini söyleyen Akgündüz, yine Said-i Nursi'nin kitaplarında n özetle şu alıntışara yer verdi:

"Rivayetlerde var ki: "Deccal'ın birinci günü bir senedir, ikinci günü bir ay, üçüncü günü bir hafta, dördüncü günü bir gündür.

BÜYÜK DECCAL KUTUPLAR TARAFINDAN ÇIKACAK

Birisi: Büyük Deccal'ın kutb-u şimalî dairesinde ve şimal tarafında zuhur edeceğine kinaye ve işarettir. Çünki kutb-u şimalînin mevkiinde bütün sene, bir gece bir gündüzdür. Bir gün şimendifer ile bu tarafa gelse, yaz mevsiminde bir ay mütemadiyen güneş gurub etmez. Daha bir gün otomobil ile gelse, bir haftada daima güneş görünür. Ben Rusya'daki esaretimde bu mevkiye yakın bulunuyordum. Demek büyük Deccal, şimalden bu tarafa tecavüz edeceğini mu'cizane bir ihbardır.

İkinci tevili ise: Hem büyük Deccal'ın, hem İslâm Deccalı'nın üç devre-i istibdâdları manasında üç eyyam var. "Bir günü, yani bir devre-i hükûmetinde öyle büyük icraat yapar ki, üçyüz senede yapılmaz. İkinci günü, yani ikinci devresi, bir senede otuz senede yapılmayan işleri yaptırır. Üçüncü günü ve devresi, bir senede yaptığı tebdiller on senede yapılmaz. Dördüncü günü ve devresi âdileşir, bir şey yapmaz, yalnız vaziyeti muhafazaya çalışır." diye, gayet yüksek bir belâgatla ümmetine haber vermiş. (...)"

"Deccal nedir: İslam inancına göre ahir zamanda, Mesih'in ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanları dini inancından saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan ve şeytanı temsil eden varlıktır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.11.2014 10:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol