ATATÜRK KİNİ SON SÜRAT!..

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğini engelledi ancak, Üsküdar’daki etkinliğe izin verildi. 19 Mayıs kutlaması yasaklanırken İstanbul onlarca AKP etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

18 Mayıs 2017 Perşembe 18:05
ATATÜRK KİNİ SON SÜRAT!..

Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının valilik tarafından engellenmesine CHP’den sert tepki geldi. CHP’liler, AKP organizasyonlarına izin verilirken belediyelerin etkinliklerinin engellenmesini “parti devleti mantığı” olarak değerlendirirken, milletvekilleri soru önergesiyle yasağı Meclis gündemine taşıdı. CHP’lilerin tepkileri şöyle:

“Ortak değerlerimize tahribe yönelik adım”

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bayram, ama görüyoruz ki bayramlarımıza yönelik yasaklama zihniyeti devam ediyor. Bayramlara yönelik yasaklar son bulsun. İstanbul’da güvenlik bahanesiyle iptal edilen kutlamalar. Gerçek nedenin ne olduğunu biliyoruz. AKP döneminde Türkiye’de ortak değerlerimize yönelik sistemli bir saldırı ilk günden bu yana devam ediyor. Atatürk’e yönelik hakaretlerin artması, kurumsal olarak belirli yapılardan destek alması boşuna değildir, ortak değerlerimizi tahribe dönük adımdır. Bayramlarımızın kutlanmasına dönük engelleme çabaları, boşuna değildir. AKP iktidarı mevcut bayramlarımızı unutturup, yeni bayramlar icat etme niyetinde.

“İkiyüzlülük”

Erdoğan Toprak: AKP organizasyonu olunca etkinliklere izin verilirken, bu ülkenin değerleriyle ilgili organizasyonlara belli bahanelerle, güvenlik gerekçeleriyle izin verilmiyor. Bu işte parti devleti modeline gidildiğinin görüntüsü var. AKP’nin büyük organizasyonlarında güvenlik önlemi alınabilirken, diğer etkinlikler için devletin gücünün olmaması ikiyüzlülük mü?

“Milli Mücadele ruhunu öldürmeye yönelik bir girişim”

Barış Yarkadaş: Terör eylemi olacağı şüphesiyle etkinliğin yasaklanması Milli Mücadele ruhunu öldürmeye yönelik bir girişimdir. AKP iktidarı Milli Mücadeleyi hatırlatan her türlü sembolü, bayramı, etkinliği ve geleneği yok etmek istiyor.

Erdin Bircan: Her yıl geleneksel olarak yapılan Atatürk’ün Selanik’teki evinden alınan toprağın Ankara’ya götürüldüğü Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu için İpsala’daki törenlere milletvekillerinin ve basının çağrılmadığını belirterek, “19 Mayıs etkinliklerini ya yapmıyorlar ya da gözlerden uzak yaparak insanların katılımını engelliyorlar”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol