Ata'nın Köprüsü Ayakta.. AKP'nin Köprüsü Paramparça..

Ordu yaşadığı sel felaketi sonrasında yaralarını sarmaya çalışırken her fırsatta eski Türkiye etiketiyle Atatürk Türkiyesi'ni kötüleyen anlayışa bir karşılıkta doğanın kendisinden geldi.

09 Ağustos 2018 Perşembe 23:54

500 bin insanı etkileyen felaket sonrasında Ordu'da bir görüntü dikkat çekti. Altıok Platformu'nun yaptığı paylaşımda Ordu'daki iki köprünün son halleri yeraldı. Köprülerden birinin Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucu iradesi Atatürk'ün emriyle yapıldığı ve 90 yıl geçmesine rağmen dimdik ayakta kaldığı vurgulanırken diğerinin AKP iktidarınca henüz birkaç yıl önce yapılmış olmasına rağmen ilk sel felaketinde yıkıldığı kaydedildi.

Öte yandan felaket Karadeniz Sahil Yolu ile ilgiyi dava için gittiği memleketinde kurşunlanan avukat Cihan Eren'i yeniden hatırlattı. Eren, Karadeniz Sahil Yolu'nun Rize'nin Fındıklı ilçesindeki üçüncü derece sit alanı Aksu Mahallesi'nden geçirilmesini içeren plana, Koruma Kurulu onayı çıkınca memleketi Fındıklı'da bir mücadele başlatmıştı. Çevreci avukat, Fındıklı'da eylemler örgütlerken, Trabzon İdare Mahkemesi'ne de Koruma Kurulu'nun bu kararının iptali için dava açmış ve bu dava kapsamında 20 Nisan 2005 tarihinde yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesine katılmak üzere Fındıklı'ya geldiği sırada otomobilinde vurulmuştu. Olayın ardından yakalanarak tutuklanan 25 yaşındaki Serhat Karadeniz, "Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar'a özeniyordum. Ünlü birini vurmam lazımdı. Fındıklı'daki en ünlü kişi de Cihan Eren olduğu için onu vurdum" demişti.  Eren, 3 ay hastanede yoğun bakımda kaldıktan sonra 60 yaşında hayatını kaybetmişti!

İşte o paylaşım:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.08.2018 01:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol