“ASIL İRTİCA MECLİSİ KAPATMA GİRİŞİMİDİR“

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, yıllarca bir korku kültü haline getirilen irtica sözcüğünün gerçekte siyasi bir kavram olduğunu belirterek, " Gerçek irtica Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kapatmaktır" dedi. Eliaçık hoca, 17 Aralık Operasyonu'nu da bakın neye bağladı?

29 Ocak 2014 Çarşamba 11:08
“ASIL İRTİCA MECLİSİ KAPATMA GİRİŞİMİDİR“

 Türkiye’de irticanın siyasi bir kavram olarak nitelenmesi gerektiğini belirten Eliaçık hoca, " Neyin irtica olduğunu size söyleyeyim. 1920’de Meclis açılmıştır. Meclisi kapatmak irticadır bana göre. Çünkü 1920 öncesine dönmüş oluyorsunuz.  Dolayısıyla 1961 de dahil olmak üzere bugüne kadar yaşanmış tüm darbeler ve darbe girişmleri irticai kalkışmalardır. Meclisi kapatıyor, 1920 öncesine dönüyor. Anayasa’yı kaldırıyor, 1921 öncesine dönüyor. Kim meclisi kapatıyorsa, kim Anayasa’yı rafa kaldırıyorsa esas irticai geriye gidişi onlar yapıyordur" dedi.

17 ARALIK PARA, GÜÇ VE OTORİTE SEVDASINDAN OLDU
17 Aralık'ta yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının önünü kesme girişimlerinin de doğru olmadığını kaydeden Eliaçık hoca, bu duruma gelinmesine güç, otorite ve para hırsının neden olduğunu vurguladı. Eliaçık hoca, " Kuran'da üç puttan bahsedilir. Lat, Uzza ve Menat. Bunlar bugün artık yerlerinde yoktur. Gittiğiniz zaman artık Mekke’de bunları göremezsiniz. Peki o zaman bunların isimleri Kuran’da niye yeralmaktadır? Lat kelime anlamı ile baktığınızda otorite demektir. Uzza güç demektir. Menat da para demektir. Dolayısıyla Kuran’ın put dediği şey bu üçüdür. Birşeyi fetişleştiriyorsan otorite haline getiriyorsan, gücü yüceltiyorsan, bir de paraya taparcasına değer veriyorsan onlar senin putların oluyor. Otorite arayışından emperyalizm doğuyor. Dünyaya nizam verme hastalığı olan güçten faşizm doğuyor. Paraya tapmaktan da kapitalizm doğuyor. Günümüzün üç yaşayan putu bunlardır. Emperyalizm, faşizm ve kapitalizmdir. Etrafındaki tüm semboller bunların yansımalarıdır. Bunlar iç içedir. Biri diğerini doğurur. Otorite olmak için güç lazımdır. Güç için de para gerekir. Yaşananları bu kapsamda ele alırsanız çok daha iyi anlarsınız" diye konuştu. (YUZDEYUZHABER) 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2014 15:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yaşar Yıldırım 2014-01-29 12:15:02

17 aralık ne bir darbe ne bir irtica devlet kasayı bostan bir ekibin hırsızlık olandır fakat Erdoğan ailesi içinde olduğu için oynanıyor olay bu

Avatar
mualla akalın 2014-01-29 12:15:32

sevgili i̇hsan bey,
sizlerin varlığı ümitsizliğe düşmekten alıkoyuyor bizi..sağolun,varolun..yazı ve söyleşilerinizin daha geniş kitlelere yayılması için beraberce çalışmalıyız..allah'a emanet olun..selâmlar..

Avatar
Bilal Aksun 2014-01-29 17:48:50

Yüreğine sağlık.Sizin gibi aydın,bilinçli,bilgili insanların artması dileğiyle saygılar sunuyorum.