ASELSAN İSRAİLLİLERE SATILDI MI? İŞTE YANITI...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, bu konudaki iddialara cevap verdi.

03 Haziran 2012 Pazar 14:34
ASELSAN İSRAİLLİLERE SATILDI MI? İŞTE YANITI...

 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satıldığı” yönündeki haberleri değerlendi.

Bağış, "Böyle birşey yok. Aselsan'ın hisseleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı ve Borsa'dadır. Bunlar devredilemez" dedi.
Egemen Bağış, İstanbul'da Birlik Vakfı üyeleriyle bir araya geldi. Aselsan'ın hisselerinin satıldığı şeklinde çarpık bilgilerin dolaştığını anlatan Bağış, "Bu, hükümeti makul platformda eleştiremeyen zihniyetlerin iftiraya başvurma çabalarıdır" diye konuştu.
“Yüzde 85’i TSK Vakfı’na Geri Kalan Borsada”
Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Müsteşarımıza 'Bu işin aslı nedir ?' diye sordum.' Efendim öyle birşey yok' dediler. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 85' i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme (TSK ) Vakfı'na aittir. Geri kalan yüzde 15 hisse ise, borsadadır. Onlarda da hisse devri yok. Türkiye'de birtakım çevreler rahatsızlar. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz. Türkiye şeffaflaşmaya kalkınmaya devam edecek.”
“Herkesi Kucaklayacak Bir Anayasanın Hazırlanmasını Önemsiyoruz”
Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Egemen Bağış, milletin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve herkesi kucaklayacak bir Anayasanın hazırlanmasını önemsediklerini kaydetti.
“AB’yi Bir Barış Projesi Olarak Görüyoruz”
Egemen Bağış, Avrupa Birliği standartlarının yakalanmasının önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni, bir barış projesi olarak da gördüğünü sözlerine ekledi

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol