ARABİSTAN'I SOLLADIK...

Trende harem-selamlık dönemi…

04 Haziran 2015 Perşembe 10:07
ARABİSTAN'I SOLLADIK...

TCDD, ‘kuşetli’ vagonlarda kadın erkek karışık yolculuk yapılmasını yasakladı. Ali Ekber Ertürk’ün haberi şöyle:

Karısıyla birlikte vagonlarda seyahat etmek isteyen vatandaşa ‘ Eşiniz dahi olsa bilet veremeyiz’ denildi…

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tepki çekecek bir uygulamaya imza attı.
Buna göre artık, kuşetli vagonlanda kadın-erkek karışık yolculuk yapılması yasaklandı. Ankara Gar Müdürlüğü yetkilileri, “TCDD’nin emri var. Kuşetli vagonlar 4 kişi. Karı-koca da olsa oradan yer vermiyoruz’’ dediler. Kuşetli vagonda seyahat etmek isteyen kadınlara ayrı, erkeklere de ayrı bölümlerde bilet satılıyor.

“BURASI ARABİSTAN MI?”

TCDD’nin kuşetlilerde harem-selamlık uygulaması, 67 yaşındaki N.A. adlı vatandaşın eşiyle birlikte kuşetli vagonda yolculuk yapmak amacıyla bilet almak için Ankara Garı’na gitmesiyle ortaya çıktı. Gişe memuru “Kuşetlilerde erkek-bayan beraber vermiyoruz” yanıtını alan N. A., “Burası Suudi Arabistan mı? Yanımdaki 40 yıllık eşim” dedi. N. A. itirazlarına rağmen kuşetli bileti alamadı.

“BİZE GELEN TALİMAT BU”

Ankara Garı Müdür Yardımcısı Mehmet Duman konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklama yaptı. Duman şöyle dedi: “TCDD’nin bize talimatı bu yönde. Kuşetlilerde bu uygulama yapılıyor. Çünkü o bölüm 4 kişilik ve siz eşinizle de birlikte olsanız, oraya başka kadın ya da erkek yolcular gelecek.’’ Sözcü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.06.2015 10:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Tulay French 2016-06-10 00:33:22

Hangi Çagda Yašiyoruz, šeriatle mi yönetiliyoruz? ORTAÇAG ZÎHNÎYETÎ ni Kabul ETMIYORUZ. Bizler medeni insanlariz, Birlikte seyehat ettigimiz kišilere asla cinsel bir obje olarak bakmadik. Bu çürümüš kokušmuš bir mentalitedir. HANGI ÇAGDA YASIYORUZ??? Diger ülkeler aya yildizlara gidiyor.

Avatar
Figen Tuncer 2015-06-07 01:03:24

anne baba ve 2 çocuğu bir arada yer veriyorlar mı acaba ? Yoksa kadını ailesinden ayırıp başka bölüme mi atıyorlar. ?
Karı koca 4 kişilik bilet alıp konpartman kapatabiliyormu acaba ?
Bunlar Sex'e mi karşı ,
kadın'amı karşı ,
bunlar normal sexe mi karşı?
Memleket sayelerinde ibneden geçilmiyor .
İbneler ya da lezbiyenler bir arada uyuyabiliyormu?
Beni ailemden ayırıp lezbiyen ya da hırsız kadınlarla uyutmaya kim zorlayabilir ?
Aziz Nesin az bile demiş bu ülke nin %95 'i geri zekalı .

Avatar
ali inçukur 2016-06-08 13:05:39

Iyi olmus,zaten kari kocanin karsisina 2 erkek gelirse nolacak diyenler, cok iyi arkadas 2 kari koca bir pusette seyehat etmek isteyemez mi? Ne saçma kafadasiniz, akliniz uckurunuzda ondandir..!

Avatar
yobazlar 2016-06-08 09:03:52

yobazlar gidin arapistanda yaşayın, burası atatürkün laik ülkesi ve öyle de kalacak

Avatar
Aziz Özkan 2016-06-09 02:03:40

Haberi götünden yayınlamak çarpıtmak diye buna denir. Millet araştırmadan yazmış yorumu.Uygulama prensipte doğru.Yataklı vagonda eşinizin kızkardeşinizin yada annenizin yanında tanımdığınız bir Adamın uyumasından rahatsız olmayanlar Afedersiniz sokayım sizin modernliğinize mezhebinize...TCDD nin açıklamasını düzgün okuyun Dört kişilik ve yatarak seyahat imkanı verilen kuşetli vagonlar için ise kompartımanın tamamının satın alınması dışında, farklı cinsiyetlerden yolculara bilet satışı yapılmadığı vurgulanan açıklamada, buna karşın aynı cinsiyetten olması kaydıyla birbirini tanımayan yolculara bilet satışı yapıldığı belirtildi.

İki kişilik seyahat olanağı sağlayan yataklı vagonlara yönelik aynı anda satılmak kaydıyla cinsiyet farkı gözetmeksizin iki kişiye veya ücret farkını ödemek koşuluyla tek kişiye bilet satışı yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yataklı ve kuşetli vagonlar uzun süreli ve geceyi de kapsayacak şekilde sefer yapan konvansiyonel trenlerde bulunmaktadır. Kuşetli vagon kompartımanlarında birbirini tanımayan farklı cinsiyetlerden yolcuların bir arada seyahat etmek zorunda kalmaları özellikle bayan yolcular ile iki kişilik ailelerin aşırı yoğunlukta şikayetine sebebiyet vermektedir. Bu itibarla gelen talepler üzerine uygulama izah edilerek ailelere kompartımanın tamamına ait biletleri satın almaları tavsiye edilmektedir. Bu vagonlarda genellikle 3 veya 4 kişilik aileler seyahat ettiğinden kompartımanın tamamı satın alınarak bu tür şikayetler engellenmektedir.

Avatar
Dillo 2016-06-09 22:01:56

Aziz özkan senin yazini okudum kusura bakma ama senin zihniyetinde de ayni bosluklar var o zama sen esinle yolculuk yaptiginda senin esini baskasinin yaninda oturtulmasina razi olacakmisin ikinciside sizin gibi kisilikler neden baska kadinlarin yaninda otururken omuzlariniz kabariyor ama sizden bir kadinida izole ederek uc metre geride yürütürsünüz bu sekildemi namuslu insanlar olunuyor yoksa? Allah akil fikir versin size ne diyeyim ben baska

Avatar
Anlayana 2016-06-09 12:01:21

Nolcak hemen bi muta nikahi kıyar yolculuk sonunda da boşol deriz:) alemsiniz herkesi kendiniz gibi sapık sanıyorsunuz. Dünya turuna çıkan bir kadın begenmediginiz batıyı rahatca geçti sizin sapık ellerinizde takıldı çünkü. Ulaşımı da kendi zihniyetinize benzetirseniz bu ulkeye 5 yıl sonra hic turist gelmeyecek

Avatar
egobek 2015-06-07 02:39:38

Kadınla erkeği ayrı düşürmek ortadoğu zihniyetidir. Milletimizin bir an önce bu kültür emperyalizminden yakasını kurtarması lazım. Her türlü gelişmemize engel teşkil ediyor.