ANTİ-KAPİTALİST MÜLSÜMANLAR: MÜCADELE BİTMEYECEK!

Son dönemde kamuoyunun ilgiyle takip ettiği 'Anti-Kapitalist Müslümanlar', özellikle Gezi direnişine verdikleri destekten dolayı yapılan suçlama ve saldırılara bir kamuoyu duyurusu ile yanıt verdi. İşte o açıklama...

28 Haziran 2013 Cuma 14:37
ANTİ-KAPİTALİST MÜLSÜMANLAR: MÜCADELE BİTMEYECEK!

"Bismillâhirrahmânirrahîm
Son günlerde, İhsan Eliaçık ismi üzerinden yapılan karalama kampanyalarıyla, kendini islamcı gibi lanse eden iktidar sahiplerinin asıl hedefinin, "Allâh'ın ayetlerini ve tüm devrimci peygamberlerin mücadelelerini örnek alan bir yapıda hareket eden" Anti-Kapitalist Müslümanlar Hareketi olduğunun bilincindeyiz.
 
Tarih boyunca her türlü putlaştırmaya (her hangi bir kişi, kurum, mal, şöhret, vs.) karşı mücadele eden devrimci peygamberlerin hepsini kendine önder edinen ve bu yolda mücadele eden Anti-Kapitalist Müslümanlar, yeryüzünde hiç bir şeyi putlaştırmaz. Onları kendine ilah edinmez ve edinmeyecektir. Anti-Kapitalist Müslümanların bir lideri veya önderi yoktur ve olmayacaktır. Bizler için tek otorite Allah'tır ve bize yaptıklarıyla liderlik edecek yetkinlikteki insanlar, yalnızca, tarih boyunca ortaya koydukları işlerle bize örnek olan peygamberlerdir.
 
Anti-Kapitalist Müslümanlar için, kimse eleştirilemez değildir. Bizler, hayatta ve içerisinde var olan tüm ilişki biçimlerinde, tavrımızı Allâh'ın ayetleri doğrultusunda düzenler ve buna göre hareket ederiz. Firavunlaşan ve Nemrudlaşan, her tür otoriteyle baskı kurmaya çalışan Kapitalist Egemenleri ve onların iktidarlarını eleştirmekten çekinmediğimiz gibi, beraber aynı yolda yürüyüp mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarımızı da, ortak prensiplerimiz ve ideallerimizden uzaklaştıklarını düşündüğümüz noktada eleştirmekten imtina etmeyiz.
 
"Ey iman edenler ! Sizin, anne-babanızın ve yakınlarınızın aleyhine de olsa, zengin veya fakir de olsalar, adaleti dimdik ayakta tutarak, Allah için tanıklık edenler olun. Allah, ikisine de sizden daha yakındır. O halde nefsinizin arzusuna uyarak adaletten sapmayın. Eğer dilinizi eğip büker yahut çekimser kalırsanız, Allah yapmakta olduklarınızdan haberdardır." (NİSA-135)
 
Anti-Kapitalist Müslümanlar, Kapitalizmle Mücadele Dernekleri çatısı altında, eşitler arası sorumluluk bilinciyle hareket eder ve kararlarını şûra ile alır. Anti-Kapitalist Müslümanlar'ın arkasında, her hangi bir kurum, kuruluş, parti ya da sermaye grubu yoktur ve olmayacaktır. Çağlar boyu olduğu gibi bugün de egemenler, iktidarlarını tehdit eden bir harekete karşı ellerinden geleni yapacaklardır. Bizler bu tip, karalamaya, marjinalleştirmeye, itibarsızlaştırmaya dönük hareketlerin, iktidarların çok bilindik yöntemleri olduğunu ve bizim üzerimizde denenme çabalarının daha yeni başladığını biliyoruz. Yaptığımız tarihsel okumaların hemen hepsinde, bununla ilgili bir çok örnek görmekteyiz.
 
İktidar ve Egemenler, aslında bu tip itibarsızlaştırma çabalarıyla "Nemrud'un Hz. İbrâhim'e, Firavun'un Hz. Mûsa'ya, Augustus'un Hz. İsâ'ya, Mekke Oligarşisi olan 9'lu Çete'nin Hz. Muhammed'e (Tüm peygamberlere selam olsun) yaptıklarını tekrar etmekten başka bir şey yapmıyorlar.
 
Siz de şunu iyi bilin ki; Tıpkı o peygamberler gibi ''Ezilenler yeryüzünde önderler olana'' ve "Din yalnızca Allah'ın dini oluncaya" dek mücadelemiz bitmeyecek !
 
ALLAH - EKMEK - ÖZGÜRLÜK"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.06.2013 14:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
cemal kaya 2013-06-28 14:56:23

mükemmel saygi ile .

Avatar
fenomen 2013-06-29 15:28:49

kendisi kapitalist değildir bunu bende biliyorum ama önemli olan kimlerin yanında yer aldığı önemlidir.yağmacıların talancıların yanında yer alıyorsa,koç grubunun ve garanti bankası gibi büyük kapitalistlerin desteklediği ve uluslararası sermaye sınıfının da desteklediği ülkeyi yağmalayarak yıkma girişimini desteklediği,yağmalayanları da peygamberin arkadaşları sahabeye benzeten yağmacı talancıları desteklemesinden kimin ne olduğunu anlarız.27 nisan e-bildiri ve 28 şubatta yıkamadıkları halkın iktidarını sokak çatışmalarıyla yıkmaya çalışan guruhun yanında yer alması yeter de artar bile.ortalığı yakıp yıkanlara ayetlerle destekleyen vede çarpıtan uluslararası sermayedarların ekmeğine yağ süren sorosdan bi̇le medet bekleyecek konuma düşen zavallilarin yaninda saf bağlayanlari göklere çikaran bu adamdan memleket hayrina ne çikar.