ANITKABİR'E HALI SAHA...

Anıtkabir’e yapılan ve tepki çektiği için kaldırılan çocuk parkından sonra, şimdi de yerleşkede halı saha yapıldığı ortaya çıktı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 12:19
ANITKABİR'E HALI SAHA...

Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’e yapılan çocuk parkının gelen tepkiler üzerine kaldırılmasının ardından şimdi de yerleşke içerisine halı saha yapıldığı ortaya çıktı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, Anıtkabir çevresinde yaptığı incelemeler sonucunda yerleşke içerisine halı saha inşa edildiğini ortaya çıkardı. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden görünen halı saha için Karakuş Candan, “Anıtkabir’de asker futbol oynasın diye halı saha mı yapılır. Anıtkabir yerleşkesindeki bu hareketler Türkiye halkının değerleriyle dalga geçmektir. Bu artık saygısızlığın dik âlâsıdır. Çocuk parkı nasıl kaldırıldıysa bu halı saha da öyle kalkacak. Anıtkabir ne bir oyun alanı ne de futbol sahasıdır” dedi.

Anıtkabir yerleşkesine yapılan her şeyin özenle düşünülmesi gerektiğini belirten Candan, “Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir’in nasıl bir yer olduğunun farkında mıdır” dedi. Çocuk parkına gelen tepkileri ve apar topar kaldırılışını hatırlatan Candan, Genelkurmay ve Anıtkabir Komutanlığı’nın yaşananlardan ders çıkarmamış olduğunu vurguladı.

‘Biz koruruz’

CHP milletvekili Barış Yardakaş, “Anıtkabir’i koruması gerekenler belli ki bu mekânın anlamını da değerini de bilmiyorlar. Değerlerimizi sulandırıyor, Atamıza saygısızlığın daniskasını yapıyor. Bu zihniyet Anıtkabir’i koruyacak bir anlayıştan yoksundur” dedi. CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu sahayı yapan Anıtkabir Komutanlığı ve Genelkurmay halı sahayı kaldırmalıdır. Anıtkabir saygı mekânıdır” dedi.

Twitter’da tepki

Halı saha görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılması üzerine #AnıtkabirdeHalıSahaİstemiyoruz başlığı altında toplanan binlerce kişi “Sabrımızı sınamayın” diyerek tepki gösterdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol