ANITKABİR'DE BİR İLK!

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de bu yıl bir ilk yaşandı.

30 Ağustos 2016 Salı 13:08
ANITKABİR'DE BİR İLK!

Türkiye, tarihinde 'Büyük Zafer' olarak yer edinmiş 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılını kutluyor. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardınan, Anıtkabir'de bu yıl, geçmiş yıllardan daha fazla sıkı güvenlik önlemleri alındığı ve yeni güvenlik uygulamalarının devreye sokulduğu dikkat çekti. 

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI DEĞİŞİKLİKLER 30 AĞUSTOS KUTLAMA TÖRENLERİNE DE YANSIDI 

Darbe girişimi sonrası sivillleşme ve güvenliğe dönük atılan adımlar, 15 Temmuz sonrasının ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da yansıdı. Tank ve top gibi zırhlı araçlar, savaş uçakları ve helikopterler, 30 Ağustos törenlerinde ilk kez yer almayacak.

BU YILKİ TÖRENLERDE SİVİL GÖRÜNÜM HAKİM 

Bu yıl törene bu kez sivil bir görünüm hakim olacak. Gelenekselleşen Türk Yıldızları gösteri uçuşu yapılmayacak. Tank ve top gibi zırhlı araçlarla helikopterler de törenlerde olmayacak. İlk kez sivil lise öğrencileri geçit törenine katılacak, askerlerle birlikte protokol tribününü selamlayacak.

ASKERLERE KİMLİK KONTROLÜ YAPILMADAN İÇERİ ALINMIYOR 

30 Ağustos törenleri için uygulanan güvenlik önlemleri kapsamında, Anıtkabir'e giden tüm yollar trafiğe kapatıldı ve Anıtkabir'de ilk kez bariyerler çekildi, törenlere katılacak askerler kimlik kontrolünden ve X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir'i ziyaret etti. 30 Ağustos kutlamaları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, diğer protokolle birlikte Anıtkabir'de Aslanlı Yoldan yürüdü. örene Başbakan Binali Yıldırım ile hükümet üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ve Ankara Garnizonu'nda görevli subaylar katılıyor. ANKARA'DA KUTLAMALAR GÜN BOYU SÜRECEK Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktıktan sonra Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde özel deftere günün anlamına hitaben mesaj yazdı. Ankara'daki kutlamalar gün boyunca devam edecek. 

KILIÇDAROĞLU, DUMLUPINAR'DAKİ TÖRENDE YER ALACAK 

İkinci tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kulüpler Birliği heyetini kabul edecek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilecek akşam yemeğine katılacak, yemekte Başbakan Yıldırım da yer alacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dumlupınar'daki törende yer alacak, partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü'ne katılacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
GÜLTEN GÜERTÜRK 2016-08-30 20:54:03

SON YILLARA KADAR YURDUM İNSANI ASKERİ, KAMUSU, KİMSE BOMBA ATMADI, FİTNE ÇIKARMADI , NASIL BU HALE GELDİ DE GÜVENLİKSİZ YANLIZ KORUMASIZ KALDI YURDUM MİLLİ BAYRAMLARIM