ANDIMIZ KALKTI, TÜRBAN ARTIK SERBEST

‘Demokratikleşme paketi’nde yer alan iki önemli uygulama, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla hayata geçti.

08 Ekim 2013 Salı 11:42
ANDIMIZ KALKTI, TÜRBAN ARTIK SERBEST

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, geçen hafta açıkladığı “demokratikleşme paketi” çerçevesinde kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması ve ilkokullarda Andımız’ın artık okutulmaması ile ilgili karar dün gece Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci paragrafında yer alan “Kadınlar;” ibaresinden sonra gelen birinci cümle yürürlükten kaldırıldı ve aynı paragrafta yer alan “Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır” şeklindeki ikinci cümle (a) bendinden çıkarılarak maddenin sonuna (c) bendi olarak eklendi.

Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar” ibaresi “Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapanlar” şeklinde değiştirildi.

2/9/1925 tarihli ve 2413 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Bilumum Devlet Memurlarının Kıyafetleri Hakkında Kararnameye ilişkin bölümünün (2) numaralı bendinin birinci cümlesi yürürlükten kaldırıldı.

Andımız ile ilgili olarak da 27/8/2003 tarihli ve 25212 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 12’nci maddesi yürürlükten kaldırıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.10.2013 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol