AMAÇ; AKP'YE TEPKİLERİ EN AZA İNDİRMEK...

Facialarda AKP iktidarına yönelik tepkileri bastırmak ve ailelerin şikayetçi olmamaları için çalışan” ikna imamları” kurumsal hale geliyor.

06 Aralık 2016 Salı 16:18
AMAÇ; AKP'YE TEPKİLERİ EN AZA İNDİRMEK...

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte  11 farklı ilde “Afet ve acil Müdahale Merkezi” kuruyor.

AKP İktidarı, afetler için yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre, Afet ve Acil Müdahale Merkezleri kurulacak ve bu merkezlerin başkanlığını müftüler yapacak. Çadırlarda afet malzemesi olarak “Namaz ilmihali, genel ilmihal, cübbe, sarık ve tesbih” bulundurulacak. Eş zamanlı olarak Diyanet ile devlet hastaneleri arasında manevi işbirliği protokolü de imzalandı.

Soma Katliamında Susturucu Olmuşlardı

Soma katliamı sırasında cübbeli sarıklı bir çok kişi ilçeye gelmiş ve isyan etmenin günah olduğunu söyleyip madenci yakınlarını susturmuşlardı

Diyanet İşleri Başkanlığı, afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için başlattığı çalışma başlattı. Bu kapsamda 81 ildeki 209 yurt ve devlet hastaneleri ile imzalanan “Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığı ile 11 ilde Afet ve Acil Müdahale Merkezi kuracak. Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun ve Van’da afet ve felaket dönemlerinde hizmet vermek üzere oluşturulacak merkezlerin başkanlıklarını, merkezlerin kurulacağı 11 ilin müftülerinin yapacağı açıklandı.

Cüppe Sarık Tesbih Afet Malzemesi mi? 

Afet yardım malzemeleri arasında dikkat çekici olanlar da var. Afet çadırlarında mealli Kur’an-ı Kerim, namaz ilmihali, genel ilmihal, tesbih, cübbe ve sarık da bulundurulacak.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için 11 ilde açılacak ‘Afet ve Acil Müdahale Merkezleri’ ile ilgili bazı detayları sordu. İşte o sorular;

1 – Söz konusu ‘Afet ve Acil Müdahale Merkezleri’nin başkanlarının afet ve acil durumlar için eğitim almış ve uzmanlaşmış kişilerin olması gerekmez mi? İlgili yerlerde görevlendirilecek olan ‘müftüler’ afet ve acil müdahale konularında eğitilmiş kişiler mi olacaktır?

2 – Afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale kapsamında açılacak olan ‘Afet ve Acil Müdahale Merkezler’inde “cübbe ve sarık” acil müdahale, ilk yardım ya da afet malzemesi kapsamında mı değerlendirilmektedir?

3 – Afet ve olağanüstü hal gibi durumlarda müdahale için Başbakanlık’a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) var iken; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın devreye sokulması ve bu konuda yetkilendirilmesinin sebebi nedir? AFAD asıl icraat konusu olan hususlarda yetersiz mi kalmaktadır? Yetersiz kalmakta ise, niçin çözüm için Diyanet İşleri Başkanlığı seçilmiştir?

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun,” olağanüstü durumlarda daha etkin bir rol üstlenmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde ülkemizde 11 farklı ilde Afet ve acil Müdahale Merkezi kurduk” dedi..
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol