'ALLAH'IN TEK KİTABI VAR O DA; KUR'AN'

" Kimi insanlar sanki onları Allah yazdırmış gibi Kuran'dan daha çok onlara inanıyorlar. Oysa Allah'ın "yazdırdığı" yegane (bozulmamış) kitap Kuran'dır."

08 Mart 2015 Pazar 23:54
'ALLAH'IN TEK KİTABI VAR O DA; KUR'AN'

Eliaçık hoca, "Hadis Üzerine" isimli makalesinde Kuran'ı Kerim dışında hiçbir kitabın Müslümanları mutlak anlamda bağlayıcı olmadığını vurguladı.  Eliaçık hoca, " Yani ben adı geçen kitapların hiç birisine dönüp bakmasam, esas almasam, delil kabul etmesem bile hiçbir şey olmaz. Allah bana "Neden bu kitapları esas almadın?" diye hesap sormaz. Kuran dışında herkesin yazdığı kitap önce kendini, sonra onu gönüllü kabul eden taraftarlarını bağlar. Diğerleri onlardan sorumlu tutulamaz. "Ama bu kitaplarda Hz. Peygamber'in hadisleri var" diyeceksiniz.  Olsun, Hz. Peygamber'in hadisleri sadece bunlarda mı var? Ben hadisleri bunlardan başka bir kitapta bulamaz mıyım? Sahih-i Buhari Hz. Peygamber'den yaklaşık 250 yıl sonra, İhya yaklaşık 500 yıl sonra, Risale-i Nur da yaklaşık 1400 küsür yıl sonra yazıldı. Onlar yazılıncaya kadar ortada hadis yok muydu? Hz. Peygamber bilinmiyor muydu? Dünyaya Hz. Peygamber'i bunlar mı tanıttı?" diye sordu. 

ALLAH'IN TEK KİTABI KUR'AN'DIR...
Bir hadisin sırf şu kitapta veya bu kitapta geçiyor diye sahih olarak nitelenemeyeceğini kaydeden Eliaçık hoca, " Yani bir hadis "Buhari'de geçiyor, Risale-i Nur'da yer alıyor, İhya'da var" diye yunmuş yıkanmış değildir. Onlarda da zayıf hatta uydurma hadisler olabilir. Çünkü hiç birisi Allah'ın kitabı değildir. Bu, onların oturup hadis uydurduğu anlamına da gelmez. Uydurulmuş bir hadis meşhur olunca, güvendikleri hocaları silsilesinden geldiklerini de görünce kitaplarına almakta bir beis görmemiş olabilirler. Buhari'nin ortalıkta hadis olduğu iddia edilen onbinlerce rivayetin sadece % 5'ini kitabına alarak geri kalan % 95'ini elediği unutulmamalıdır. Şimdi, İslam'ın ikinci yüzyılının ardından, üçüncü yüzyılda Buhari ve çağdaşlarının yaptığına ikinci eleme dersek, şu an bir üçüncü elemeye daha ihtiyaç vardır. Yani bu çağın Buhari'leri ortaya çıkmalıdır ve aynen onun yaptığını yapmalıdır. Buhari ve çağdaşlarının, kendinden öncekileri, kriterler oluşturarak süzgeçten geçirmesi gibi, biz de, bizzat Buhari ve adı geçen diğer kitapları üzerlerine "sünger" çekmeden "süzgeçten" geçirmeliyiz. Bu durum, özelikle Türkiye gibi bir ülkede, söz konusu bu kitapların çok ciddi bir tenkit süzgecinden geçirilmesi gerektiğini göstermektedir. Bunun henüz doğru dürüst yapılmadığını görüyoruz. Kimi insanlar sanki onları Allah yazdırmış gibi Kuran'dan daha çok onlara inanıyorlar. Oysa Allah'ın "yazdırdığı" yegane (bozulmamış) kitap Kuran'dır" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.03.2015 23:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ayşe Gürdal 2015-03-09 13:21:15

Bir anlasalar bunu anlatmak deveye hendek atlatmakdan zor hocam

Avatar
Müfit Demirkol 2015-03-09 14:59:42

Kuran tefsirinizden almak istiyorum. Beni yonlendirirmisiniz. " [email protected]

Avatar
Aydoğan Çelik 2015-03-09 18:22:42

Hediye kuran tefsirinizi istiyorum

Avatar
Faruk Açik 2015-03-09 19:47:38

Hocam, daha büyük kitllelere bu gerçekleri duyurmak icin daha büyük toplantilar olusturamazmisiniz? Mesela bir stadyum gibi? Bu gercekleri daha cook insanlarin duymasi, bilmesi vede

Avatar
kadir Doğaner 2015-03-10 02:12:50

Sayin hocam şimdi siz ve sizin gibi hocalar kendin aranizda bir konsenzuze vsrirsaniz ve dediğiniz gibi bu uyduruk hadilarla bu kadar insanlari camilardan indansilaştirilip dağa kafa kesmeye günderyorlar lutfen ama lutfen hizli bir şekilde kurani devreye koyun bu islam alemi kan reva içindedir siz ve sizin gibi düyarli hocalari kurtarmaya katki niz olursa bu islam alemi bir nebzede olsa memnun edersiniz saygilarimla

Avatar
demhat rewi 2015-03-10 02:41:29

Hocam aman sohbet falan konferans vermeyin bu esekler hemen insani oldurur.
araplardan daha arap olduklari icin idrak sorunu var o piclerde.

Avatar
Yasar akkaya 2015-03-10 02:47:26

hocam bir arkadasla kuran tevsirinizi istetim yok dedi toplatilmis dedi. Nasil ulasabliriz? Almak istiyoruz tesekurler lutfen aydinlatirsaniz seviniriz.

Avatar
Yasar akkaya 2015-03-10 02:48:04

hocam bir arkadasla kuran tevsirinizi istetim yok dedi toplatilmis dedi. Nasil ulasabliriz? Almak istiyoruz tesekurler lutfen aydinlatirsaniz seviniriz.