“ALLAH HER SANİYE RUHUNDAN RUH ÜFLÜYOR BİZLERE“

Varoluş tartışmaları bilim dünyasının en temel araştırma konularından biri olmaya devamededursun İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, " Allah, her saniye ruhundan bünyemize üflüyor. O olmasa sadece 6 dakika için de ölürüz" dedi.

25 Şubat 2014 Salı 12:22
“ALLAH HER SANİYE RUHUNDAN RUH ÜFLÜYOR BİZLERE“

 Eliaçık, eskidünya dinlerinin çoğunda dünyanın “aşağılık, adi, lanet bir yer” olarak nitelendiğini, oysa dünyanın mübarek bir yer olduğunu söyledi. "Yerler ve göklerin Allah’ın nuru iken, birileri oyun ve eğlenceden ibaret görüyor diye dünyayı nasıl kötüleyip aşağılarız?" diye soran Eliaçık hoca, " Bu, pireyi kızıp yorganı yakmak olmaz mı? Bilakis dünya insan soyunun ortaya çıktığı yerdir. Bünyemizde bu dünyanın toprağı, suyu, havası, ısısı var. Allah, her saniye ruhundan bünyemize üflüyor. Yani verdiği havayı soluyarak yaşıyoruz, o olmasa 6 dk. İçinde ölürüz. Balığın bütün varlığını denize borçlu olması gibi, bütün varlığımızı O’na borçluyuz. O dilemeden (hava, su, toprak, ısı vermeden) hiçbir şey dileyemeyiz (yapamayız)" dedi.

FANİ OLMAK HAYAL DEMEK DEĞİLDİR...
Bir şeyin fani olmasının o şeyin gerçekdışı, hayal, asılsız olması anlamına gelmediğini kaydeden Eliaçık hoca, " Fani gerçek olan bir şeyin bir gün sona ermesi anlamındadır. Sona ermesi onun gerçekdışı olduğu anlamına gelmemektedir. Demek ki sonlu –sonsuz (fâni-bâki) kavramlarını gerçek-sahte (hak-batıl) kavramları ile karıştırmamak gerekir. Meselâ dünya sonlu (fani) fakat gerçeklik (hak) üzere yaratılmıştır; sahte, gerçekdışı, asılsız (batıl) değildir… Bir havaî fişekten parlayan ışıklar gerçek ama sonludur. Parıldama gerçekliğin bir yüzünü, sönme, içe çekilip gözden kaybolma da öteki yüzünün yansımalarıdır. Fakat her iki halde de gerçektirler. Varlıklar Allah’ın yaratışı ile parıldadığı an ez-zahir isminin, söndüğü zaman da el-batın isminin tecellisi olurlar. Her iki halde gerçeğin ta kendisi haktırlar…" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.02.2014 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ercan Bayraktar 2014-02-27 14:57:26

bana biraz dualizmi çağrıştırdı.i̇lginç bir yorum