ALÇAKLAR SALDIRIYI KİRALIK ARAÇLA YAPMIŞLAR

VAN'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen 3 asker Van'da yapılan törenin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

02 Ağustos 2011 Salı 13:05
ALÇAKLAR SALDIRIYI KİRALIK ARAÇLA YAPMIŞLAR

 Bu arada saldırının detayları da ortaya çıktı. PKK'lıların saldırıda kullandıkları otomobili kiraladıkları belirlendi. Jandarma saldırının yaşandığı Gedikbaşı Köyü muhtarı ile bazı vatandaşların olayla ilgili ifadesini alıyor.

Van'da Türkiye'yi yasa boğan PKK saldırısında şehit düşen Şehit Astsubay Coşkun Tanrıöver, Uzman Çuvuşlar Ramazan Sağ ve Serkan Angay için Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehitler, Van Asker Hastanesi'nden 3 ambulansla tören alanına getirildi. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar, askeri personel ve polisler katıldı. Duaların okunmasının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları askeri uçağa bırakıldı. Şehit Astsubay Coşkun Tanrıöver memleketi Gaziantep'e, Uzman Çavuş Ramazan Sağ Konya'ya ve Uzman Çavuş Serkan Angay ise Mersin'e gönderildi.

SALDIRIYI KİRALIK ARAÇLA YAPTILAR

Bu arada hain saldırının nasıl yapıldığı da ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sivil giyimli olduğu ve saldırıda kullandıkları otomobili kiraladıkları belirlendi. Van-Başkale karayolunun 70. kilometresindeki Gedikbaşı Köyü yakınlarında sürekli yol güvenliğini sağlamak için görevli bulunan askeri araca ilk önce 5 adet el bombası atan PKK'lılar, daha sonra da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine dağlık alana kaçan teröristler izlerini kaybettirdi. Bu arada siyah renkli makam aracıyla Van'a giderken saldırıda yaralanan Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ve korumasının da sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

MUHTAR VE KÖYLÜLÜLER İFADE VERİYOR

Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, özellikle kontrol noktalarında kırmızı alarm verildi. Araçlar didik didik aranırken, araçlarda bulunan şahısların da bilgileri tek tek inceleniyor. Bu arada saldırıyla ilgli Gedikbaşı Köyü muhtarı Zahir Şeran ve birçok köylünün de ifadesinin alındığı belirtildi. Polis ve jandarma da PKK'lı teröristlerin otomobili nerden ve kimden kiraladığını araştırıyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol