ALÇAKLAR! 3 ŞEHİT 4 YARALI...

Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında konvoya ateş açıldı. 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

02 Ağustos 2011 Salı 02:04
ALÇAKLAR! 3 ŞEHİT 4 YARALI...

 VAN’ın Başkale İlçesi Gedikbaşı mevkiinde yol güvenliğini sağlayan askeri araçlara, PKK’lı teröristlerin bulunduğu otomobilden önce el bombası atıldı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1 astsubay ile 2 Jandarma uzman çavuş şehit olurken, 4 asker ile yoldan geçmekte olan Başkale Kaymakamı Bilgehan Bayer ve koruması da yaralandı.

Bugün saat 15.15'de Van- Hakkari karayolunda zırhlı araçlarla yol emniyet sağlayan askerlerin üzerine, Gedikbaşı Mevkii'nde yoldan geçen bir otomobilden önce el bombası atıldı. Zırhlı araca el bombası aten teröristler, askeri personelin bulunduğu yakındaki diğer askeri araca da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de açılan ateşe karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler olay yerinden kaçtı. Atılan el bombası ve silahlı saldırı sırasında 1 astsubay, 2 jandarma uzman çavuş şehit oldu, 4 asker yaralandı. Olay yerinden kaçan ve beyaz renkli olduğu belirtilen sivil plakalı otomobilde yaralı teröristlerin olduğu da belirtildi.

Saldırı sırasında olayın olduğu bölgeden geçmekte olan Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer ile koruması da açılan ateş sonucu kurşunların aracın camına isabet etmesi sonucu cam kırıklarından yaralandı.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI
Yaralı 4 asker Başkale Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaymakam Bayer ile koruma görevlisi ise Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PKK’lı teröristlere yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol