'AKP Seçimden Sonra FETÖ İle Çözüm Süreci Başlatacak'

Metastaz yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Türkiye'nin gelecek dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Seçimlerden sonra Fetö'yle bir "çözüm süreci"nin gündeme geleceğini söyleyen yazarlar, bunun tıkanan hukuk sistemi için zorunlu olduğunu vurgularken gerçek bir adalet beklentisini karşılamayacağını belirttiler.

25 Mart 2019 Pazartesi 23:25

Metastaz yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, okurlarla sohbet ve kitaplarını imzalamak için dün İstanbul Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe katıldı. 15 Temmuz sonrası Fethullah Gülen cemaatinin durumu ve devletteki yeniden yapılanma süreçlerini mercek altına alan Metastaz üzerine yapılan sohbette, yazarlar güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini de paylaştı.

Seçim sonrası Türkiye tablosuna ilişkin kestirimlerde bulunan yazarlar, Fetö'yle bir "çözüm süreci"nden AKP'ye alternatif siyasi projelerin durumuna, bir dizi başlıkta çarpıcı açıklamalar yaptı. Pehlivan ve Terkoğlu daha sonra SOL'a da özel değerlendirmelerde bulundu: İşte o sözler:

" FETÖ yani Fethullah Gülen bugün birçok cemaatin hayalindeki şeyi gerçekleştirdi. Aslına bakarsanız diğer tüm cemaatler her ne kadar bu durumu kınadıklarını iddia etseler de aslında FETÖ'yü ve FETÖ'nün devletteki yapılanmasını kıskanıyorlar. İşte bu gerçek ışığında bugün Fethullahçılara panzehir olarak sunulan Menzilcilerden tutun da Hakyolculara kadar, Yazıcılardan tutun da Okuyuculara kadar diğer tüm cemaatler aynı taktikleri uyguluyorlar devlette örgütlenmek için. Bugün sadece Emniyetin içerisinde Nur cemaatinden on farklı kol var. Sağlık Bakanlığı'nda bu Menzilciler grubunun bizzat Bakana adım attırmadığını Cumhurbaşkanı'nın en yakınındaki isimlerden Hüseyin Besli köşesinde yazdı. Böyle bir ortamda ne kamu hukuku, ne kamu düzeni yaratabilirsiniz. Maalesef bu esaret yarın başka bir isimler Türkiye'yi tehdit eder duruma gelmiş durumda. Seçimden sonra af gelecek, kısmi bir şekilde. Ama buna af demeyecekler. İnfazda indirim vs gibi tabirlerle ciddi tahliyeler gelecek. Bunu hem bilgi olarak hem de tahmin olarak söylüyorum. Elbette ki buradan bir adalet çıkmayacak. Buradan o özlediğimiz istediğimiz adaleti görmeyeceğiz. Onlar hiçbir zaman biz FETÖ ile barıştık demeyecekler ama iddialı bir söz olarak söylüyorum; bir şekilde FETÖ ile çözüm süreci başlatacaklar. Çünkü bu davaları usül hataları yaparak, bu kadar bile bile bozulma gerekçeleri oluşturarak, bu kadar evrensel hukuku çiğneyerek sonuca ulaştıramazsınız. Biz Türkiye'yi affa mecbur getiriyor olan tuhaflıkları tartışıyoruz. Baktığınız zaman koalisyon ortağı MHP çıktı ve af istiyorum dedi değil mi? Ayrıca bizim şahsen görüştüğümüz hükümet mensupları da böyle bir hazırlığın olduğunu teyit ettiler." 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol