'AKP'NİN YENİ DEVLET DEDİĞİ BİZANS VE B. İSRAİL'

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'dan, AKP'li Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet kuruyoruz' sözlerine yönelik çok çarpıcı bir değerlendirme geldi.

13 Ağustos 2017 Pazar 01:00

AKP’li Ayhan Oğan’ın “Yeni devlet kuruyoruz” açıklamasına bir tepki de eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım’dan geldi.

AKP’li siyasetçilerin önemli itiraflarda bulunduğunu söyleyen Yalım, eski Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ayhan Oğan’ın açıklamalarının birer itiraf olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Oğan’ın sözünü ettiği yeni kurulan devletin “Bizans Devleti” olduğunu ifade eden Yalım, şöyle dedi:

“TÜM UYARILAR DUYMAZDAN GELİNDİ”

“Türkiye’de yayımlanan gazetelerin köşe yazarlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve haber ajanslarına, ‘Bizans yeniden hortluyor. Hepimiz Bizans mı olacağız?’ başlıklı yazı gönderilerek bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme yapılan şahıs, kurum ve ajansların büyük çoğunluğu sağıra yatarak 3 maymunu oynadı.”

“YENİ DEVLET DEDİKLERİ BÜYÜK İSRAİL VE BİZANS”

“Türk topraklarında yeni bir devlet kurulması projesinin, merkezi Amerika’da olan Dış İlişkiler Konseyi’ne (Council on Foreign Relations) ait olduğu bilinen bir gerçek. Pojenin ana başlıklarını da Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi, Bizans’ın ihyası ve İsrail’in topraklarını genişleterek Büyük İsrail Devleti’nin kurulması oluşturuyor. ”

“PATRİKHANE GÜÇLENDİRİLİYOR”

“AKP iktidarlarının 15 yıllık uygulamalarına bakıldığında projenin nasıl uygulandığını görmek mümkün. AKP iktidarları himayesinde, Türk vatandaşı olmayan 6 yabancı papaz Patrikhane’ye metropolit olarak atandı.

Haziran 2004’te yapılan bu atama ile Lozan Antlaşması’nın 40 ve 45. maddesi ile Anayasanın 90. maddesi ihlal edildi.

Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımız, Kavala, Selanik ve Atina gibi şehirlere müftü atayamazken Türkiye’de yaşayan Rumların Bursa ve İznik’e metropolit atamaları kabul edilemez.”

“Bizans’ın yeniden inşası kapsamında, 18 Türk Adası ve 1 Türk kayalığının alenen Yunan askerine teslim edildiğini öne süren Ümit Yalım şöyle devam etti:

“PATRİKHANE VATİKAN GİBİ DEVLET İÇİNDE DEVLET OLUYOR”

“Patrikhanenin internet sitesinde, işgal altındaki adaların doğrudan ‘Ekümenik Patrikliğin’ yetkisi / yönetimi altına alındığı yazılmış. Yani işgalin içinde Fener Rum Patrikhanesi de var.

“TÜRK ADASINA PASAPORTLA GİDEN BİR BAŞBAKAN”

“Ayhan Oğan’ın sözlerine Başbakan Binali Yıldırım’ın, ‘Şaka mı yapıyor? Asla kabul edilemez’ sözleri yetersiz. Yıldırım, İzmir’in Koyun Adası’na Türk bayrağını saklayarak ve teknesine Yunan bayrağı çekerek pasaportla giriş yaptığını nasıl izah edecek?”

Ümit Yalım, sunulan somut bilgi ve belgelerden, AKP’li Ayhan Oğan’ın söylemlerinin gerçek olduğunun ve onun ismini söyleyemediği yeni devletin “Bizans Devleti” olduğunun açıkça görülmekte olduğunun altını çizdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol