'AKP'NİN OYLARI HIZLA ERİYOR...'

Ünlü anket şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Ağırdır, AKP'nin oylarında ciddi erime olduğunu açıkladı.

19 Kasım 2017 Pazar 10:18

 KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın T24’e verdiği söyleşinin birinci bölümü dün yayımlandı. Bekir Ağırdır, söyleşinin seçim barajına yoğunlaşan ilk bölümünde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı geçeceğini söylemiş, MHP ve İyi Parti’nin yüzde 10’un altında kalabileceğine şu sözlerle işaret etmişti: 
 
 "AK Parti son iki üç yıldır çok ciddi bir milliyetçi söyleme sarıldı ve dolayısıyla o milliyetçi söylem, hele ABD’yle, AB’yle, Almanya’yla itiş kakıştaki, PKK, PYD meselesi falan gibi insanların şoven duygularına, şoven ezberlerine de cevap veren bir dil benimsedi belli bir kesim açısından. O yüzden gerçekten 'milliyetçiyim' diyen ya da kendine 'ülkücüyüm' diyen camiada o dil bir karşılık buluyorsa ki buluyor, böyle bir çözülme ve o camianın da AK Parti içinde konsolide olma ihtimali de var." 
 
 Söyleşinin AKP’ye yoğunlaşan ikinci bölümünde Ağırdır, "AK Parti’nin çekirdek oyunda ve tabanında ciddi bir erime var ve ciddi eleştirel bir pozisyon var. İki, buna rağmen AK Parti’den çözülen insanlar ne İyi Parti, ne CHP, ne MHP. Yeni bir partiye de meyletmiş değiller" tespitinde bulundu. 
 
 AKP’nin gelecek dönemde Atatürk’e vurgu yapacağı yönündeki haberleri de değerlendiren Bekir Ağırdır, “Atatürk’e sahip çıkmak, Atatürkçü olmak gibi bir meselelerinin olduğunu da sanmıyorum. Burada hedef zaten ‘Atatürkçüyüm’ diyen insanlara da ‘bizden korkmayın, biz de Atatürkçüyüz’ demek de değil” dedi. 

Toplumsal hayattaki gerilemeye dikkat çeken Ağırdır, “Türkiye insanının ortak yaşama iradesi zayıflıyor ve giderek siyaset marifetiyle bunu çözebileceğimize olan umut ve inanç zayıflıyor. Ortak yaşam iradesini zayıflatan şey de bu umudun ve inancın azalıyor olması” diyor. Bekir Ağırdır, “lümpenleşmenin çoğaldığını” söyleyerek “Şabanlar Recep İvedikleşiyor” benzetmesi yapıyor. 

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
AKPKONDABekir Ağırdır
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol