'AKP'NİN ASIL DÜŞMANI TÜRK ORDUSU...'

Deneyimli Gazeteci Rıza Zelyut, 15 Temmuz afişleri ile ilgili AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.

14 Temmuz 2017 Cuma 23:39

İşte Zelyut'un o yazısı:
 

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlatılan o rezil afişleri gördünüz. AKP ve onun komutanı Tayyip Erdoğan, belli ki bütün gücünü Türk ordusunu değersizleştirmeye harcıyor.

Afişlerde perişan görüntülü askerlerle onlara haddini bildirmiş bazı siviller var... O siviller, Boğaziçi Köprüsü'nün başında emir kulu askerin başını kesen alçak IŞİD militanları aslında. Afiş, özünde o IŞİD'lileri yüceltiyor.

Ortada FETÖ yok... FETÖ'nün arkasındaki Amerikancı NATO yok... Düşman belli: Türk ordusu...

Demek ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Ağostos 2016 Çarşamba günü Diyanet'in toplantısında yaptığı o konuşma da samimi değilmiş. O gün, Fetullahçıları kastederek şöyle demişti: "Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin."

Bir yıl geçmeden gördük ki Erdoğan için Fetullahçı Terör Örgütü artık ana düşman değil. Hedefindeki tek rakip, ordu... Afişler, Erdoğan'ın ve AKP'lilerin bilinçaltının gayet net bir dışa vurumu...

TEMEL POLİTİKALARI BU

Şu an FETÖ'den tutuklu olan Mümtazer Türköne, AKP'nin en sevgili yazarlarından olduğu 2009 yılında, Türk ordusunun Yeniçeri Ordusu gibi ortadan kaldırılmasını, yerine yeni bir ordu kurulması gerektiğini yazmıştı.

AKP'lilerin ve bütün Amerikancı gericilerin en büyük düşman saydıkları yapı, Türk ordusu olmuştur. Darbeden mağdur olanlar, toplumcu ve laik kesimler olduğu halde sanki bunlar mağdur edilmişler gibi bir psikolojik ortam yarattılar. Askeri vesayetçi-darbeciantidemokrat göstererek iktidara geldiler. Asker düşmanlığı üstünden yürütülen bu politikayı ABD vermişti AKP liderliğinin eline aslında.

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra, bu işin birinci kazanını AKP'dir diye yazmıştım. 3 Ağustos 2016 tarihli, "Hükümetin hedefi FETÖ mü ordu mu?" başlıklı yazımda, "15 Temmuz'un suçunu FETÖ ve ABD'ye değil de Türk ordusuna yıkarak yine yanılıyorsunuz." demiştim.

Şimdi ele aldıkları Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması ile bu politikaya devam ediyorlar. 21 Temmuz 2016 tarihli yazımda bu tehlikeyi sezip uyarmıştım: "Kamuoyunun bir kısmında olağanüstü hal uygulamasının AKP diktatörlüğü için kullanılacağı endişesi vardır."

Geldiğimiz noktada, OHAL'i AKP'nin hep başta kalmasını sağlamak için kullanmaya başladılar.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol