AKP'DE REFERANDUM PANİĞİ!..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in “Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız” tehdidini değerlendiren Star yazarı Ahmet Taşgetiren, “Dilerim sonunda nerden girdik bu yola denmez” ifadelerini kullandı.

09 Mart 2017 Perşembe 11:52
AKP'DE REFERANDUM PANİĞİ!..

AKP’de referandum öncesi “hayır” paniği yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in hayır diyecek yurttaşları tehdit ettiği “Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız” sözlerini değerlendiren Star yazarı Ahmet Taşgetiren, ilginç ifadeler kullandı.

“Çevik’in tweetine – yazısına yansıyan şey, gerçekten bir ‘Hayır kaygısı’ mı, yoksa, ‘Hayır’ın doğuracağı riski gösterip, ‘Evet’e yönlendirme gayreti mi, ona bakmak lazım” diyen Taşgetiren, “Şayet gerçek bir ‘Kaygı’yı yansıtıyorsa ve bu kaygı zirvelerde paylaşılıyorsa, işte asıl sıkıntı o. Dilerim sonunda nerden girdik bu yola denmez” ifadelerini kullandı.

Taşgetiren’in yazısından bir bölüm şöyle:

İlginçtir dün İlnur Çevik, o tweet ile aynı muhtevada çok daha geniş bir analizi YeniBirlik gazetesindeki köşesinde yaptı. Bir bölümünü paylaşalım:

“Bazıları bu referandumu yalnız sistem değişikliği için halk oylaması olarak görüyor ve esasında “hayır” oyu çıkarsa ülkede her şeyin normal akışında devam edeceğini hayal ediyor…

Yani bu seçimde cumhurbaşkanlığı el değiştirmeyeceğine göre ve Ak Parti iktidarı da olduğu yerde kalacağına göre mesele yok o zaman hayır olsa bile bir sıkıntı olmaz gibi bakanlar var…

“Ama kazın ayağı böyle değil… “Hayır” oyu halkımızın tercihi ve saygı duyulacak bir netice ama böyle bir neticenin ülkeye ciddi bir istikrarsızlık getireceğini bilmek için siyaset bilimcisi olmaya gerek yok…

“Sistem değişikliği referandumda reddedilirse Avrupa’da sipere yatmış bizi harcamaya hazır devletler el birliği ile “seçime gidin” diye baskı yapacaklar, bizi Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi üyeliklerimizi askıya almakla tehdit edecekler ve bugün karşılaştığımız zorlamaların, haksızlıkların beterini yaşatacaklar.

Ülke içindeki muhalefet ise “hayır” oyunun hükümete güvensizlik oyu olduğunu iddia edip seçim diye zorlayacaklar hatta cumhurbaşkanımızın durumunu bile sorgulayacaklar…”

Çevik sonra, bu kampanyaya FETÖ’nün, PKK’nın da katılacağını, ekonomiyi çökertmek isteyenlerin, muhalif medyanın, bazı işadamlarının devreye gireceğini yazıyor.

Son cümleleri şöyle:

“İşte size istikrarsızlık senaryosu… Pişmanlık fayda etmeyecek, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almış olacağız. Ülkemize yazık değil mi?”

Bence “Hayır” çıkması durumunda buihtimaller yabana atılır değil.

Ancak, Çevik’in tweetine – yazısına yansıyan şey, gerçekten bir “Hayır kaygısı” mı, yoksa, “Hayır”ın doğuracağı riski gösterip, “Evet”e yönlendirme gayreti mi, ona bakmak lazım.

Şayet gerçek bir “Kaygı”yı yansıtıyorsa ve bu kaygı zirvelerde paylaşılıyorsa, işte asıl sıkıntı o. Dilerim sonunda nerden girdik bu yola denmez.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ragıp ÇİÇEN 2017-03-10 01:57:02

REFERANDUMUN İPTALİNE 13 GÜN KALDI..! RÇ.

Misafir Avatar
Ragıp ÇİÇEN 2017-03-10 02:00:20 @Ragıp ÇİÇEN

REFERANDUMUN İPTALİNE 13 GÜN KALDI..! RÇ.
BUGÜN 10 MART 2017 Saat 02:00

Beğenmedim! (0)