AKP, AKTROLLERE DAVA AÇIYOR!

AKP'nin partiye yakın olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarına dava açacağı ileri sürülüyor...

27 Mayıs 2017 Cumartesi 23:43
AKP, AKTROLLERE DAVA AÇIYOR!

AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Nurettin Yaşar’ın da aralarına olduğu 30 kişinin, partiye yakın olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarına dava açacağı iddia edildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP'de referandum sürecinde ve partinin yeniden dizayn edilmesi çalışmalarının yoğunlaştığı olağanüstü kongre döneminde sosyal medyada, özellikle de Twitter’da takma isimlerle oluşturan hesaplara karşı adım atılma kararı alındı.

Aralarında Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Nurettin Yaşar’ın da bulunduğu 30 kişi AKP'ye yakın olduğu iddia edilen bu hesaplara dava açma kararı aldı.

Vekiller, bu hesapları yöneten kişilerin kendi aralarında oluşturduğu doğrudan mesajlaşma (DM) kayıtlarını isteyecek. ‘Troll’ olarak tanımlanan hesaplardan ‘(AK Parti Konya Milletvekili Ahmet) Davutoğlu ekibi’, ‘FETÖ’cü’ ve ‘Malatyalılar grubu’ gibi nitelendirmeler yapıldığını ve hakaret edildiğini belirten vekiller, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da taşıdı.

ERDOĞAN: KİM BUNLAR, BEN TANIMAM BİLE
Yıldırım’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bu hesapların kapatılması konusunda gerekeni yapmasını istediği belirtildi. Bu süreçte bir hesabın kapatıldığı, ancak hemen farklı isimle yeni hesap açılarak suçlamalara devam edildiği dile getirildi.

Erdoğan’ın da bu sorunu kendisine ileten ve bazı isimleri veren milletvekillerine, “Kim bunlar, ben tanımam bile, kimin adına iş yapıyorlar, bulun bunları” dediği öne sürüldü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol