AKKUYU'NUN EN UYGUN YER OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kızılay Başdanışmanı ve Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkıra, nükleer santral kurulması planlanan Akkuyu bölgesinin Türkiye'nin deprem açısından en sakin bölgesi olduğunu belirterek, "Ben Akkuyu Nükleer Santrali'ni destekliyorum ve karşı çıkılmaması kanaatindeyim" dedi.

10 Nisan 2011 Pazar 17:35
AKKUYU'NUN EN UYGUN YER OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Türkiye Kızılay Derneği'nin Mersin-Adana Şubeler Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Mersin'e gelen Işıkıra, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili soruları yanıtladı. Bu bölgede 9 büyüklüğünde bir depremin olmayacağını vurgulayan Işıkara, "Akkuyu seçilirken, ben bu olayı 1976 yılından beri takip eden biriyim. Gerek İstanbul Teknik Üniversitesi olsun, gerekse Ortadoğu Teknik Üniversitesi olsun çok yoğun çalışmalar yaptık. Bu bölge Türkiye'nin deprem açısından en sakin bölgelerinden biri, dolayısıyla deprem boyutunda baktığımızda bir sorun yok. Tsunami ise açık denizlerde ve okyanuslarda olur. Hemen burada İstanbul'a da bir mesaj verelim; Marmara'da tsunami olmaz. Ben her zaman bunu söyledim. Akdeniz'de de olacak tsunaminin Japonya boyutunda olacağını hiç zannetmiyorum" diye konuştu.

Bu ülkenin enerjiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Işıkara, "İnanılmaz kaynak harcıyoruz bu konuda. Milyar dolarlar mertebesinde enerji harcaması yapıyoruz. Enerji için harcanan o paranın yurt içine döndüğünü, istihdam için harcandığını düşünün. O nedenle ben Akkuyu Nükleer Santrali'ni destekliyorum ve karşı çıkılmaması kanaatindeyim. Bu ülkenin enerjiye ihtiyacı var, bu ülke çok büyüyecektir ve büyümek için enerjiye ihtiyacı bulunmaktadır. Yıllardır ormanları kesiyoruz baraj yapıyoruz, çevreyi aynı şekilde tahrip etmiyor muyuz?" şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol