AHMET HAKAN'DAN AKP'LİLERİ ÇILDIRTACAK YAZI!

Yazar Ahmet Hakan, 7 maddelik bir referandum yazısı hazırladı. Ahmet Hakan, “Türkiye tek kişiden büyüktür” ifadesini kullandı.

19 Ocak 2017 Perşembe 14:16
AHMET HAKAN'DAN AKP'LİLERİ ÇILDIRTACAK YAZI!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde başkanlık sistemini dayatan anayasa değişikliği paketinin referandum oylaması öncesinde yurttaşların düşünmesini istediği 7 maddeyi yazdı. Ahmet Hakan, “Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın” ve “Unutma ki Türkiye, tek bir kişiden daha büyüktür” ifadelerini kullandı.

‘MEMLEKETİNİN GELECEĞİNİ OYLAYACAKSIN’

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

- BİR: Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın... Aman ha aman! Buna göre düşün, buna göre uygula, buna göre neticelendir.

- İKİ: Bahçeli şunu demiş, Kılıçdaroğlu bunu demiş, Binali Bey şöyle buyurmuş... Bunları bir tarafa bırak... Düşün, oku, incele, dinle, tartış, anlamaya çalış... Ve yaklaşımını ona göre belirle!

- ÜÇ: Bu anayasa değişikliği yaşadığın hayatın olumsuzluklarına, ekonomiye, teröre, işsizliğe, kutuplaşmaya bir çare olacak mı, olmayacak mı? Sadece buna odaklan ve ona göre tavır al.

- DÖRT: Sadece tek bir tarafın söylediklerini dinlemekten vazgeç... “Anayasa değişecek/Dertler bitecek” diyenlere kulak verdiğin gibi... “Bu değişiklik bizi batırır” diyenlere de kulak ver. Sadece tek bir tarafı dinlemekten vazgeç.

- BEŞ: Hep şunu düşün: Ya bu getirilen yeni sistemle ülkemin kaderi, hiç ama hiç sevmediğim bir liderin eline geçerse halim ne olur? Kendinin ve ülkenin kaderini tek bir kişinin insafına bırakma.

- ALTI: Getirilen değişikliklerle... Hukuk bağımsız olacak mı? Kuvvetler ayrılığı sağlanacak mı? Demokrasi gelecek mi? Kendimi güvende hissedecek miyim? Ortak akıl işleyecek mi? Bunlara bak! Başka bir şeye değil, hep bunlara bak.

- YEDİ: Eğer getirilen değişiklik gerçekten de iddia edildiği gibi ülkenin tüm yönetimini tek bir kişiye bırakıyorsa... O tek bir kişinin kim olduğuna hiç bakmadan buna geçit verme. Unutma ki Türkiye, tek bir kişiden daha büyüktür.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
serap 2017-01-21 16:54:59

lütfen bu haberin AK PATİLERİ ÇILDIRTACAK YAZI şeklinde tanıtımını kaldırın...ne yapmaya çaılışıyorsunuz..bırakın artık bu aptal bencil sloganalrı...ak patili biri okusun istiyoruz bu yazıyı..biz zaten biliyor ve anlıyoruz durumu..bu insanları proveke ederk daha da güçlendiriyorsunuz...niye çıldırsınlar...ne demiş ki...iyi düşün demiş...AK PARTİLİLERE ÇAĞRI ..gibi bir şey deseniz de okunsa bari...rica ediyorum artık geri döüşü olmayan yollardayız...

Avatar
Asiye Özcan 2017-01-21 22:54:23

Ellerinize sağlık Ahmet Hakan