Adnan Oktar'cılar Fena Sızmışlar!

Şantaj ve seks çetesinin başı Adnan Oktar'ın, siyasi güç kazanmak için RP, FP, DYP ve ANAP'la çeşitli ilişkiler içine girdiği belirlendi.

04 Ağustos 2019 Pazar 14:56
Adnan Oktar'cılar Fena Sızmışlar!

Adnan Oktar'a yakın adamların polise yaptığı itiraflar, bu ilişkilerin ne kadar çarpıcı olduğunu gözler önüne serdi. Erbakan ve Çiller'i destekleyen örgüt, önüne çıkan engelleri kaldırmak için şantaja ve tehdide bile başvurmuş.

Operasyon sonrası iddianamesi tamamlanan Adnan Oktar ve cemaatinin Necmettin Erbakan'ın sağ kolu olan FP Milletvekili Oğuzhan Asiltürk'ü telefonla arayarak yardım istemeleri, Oktar ve çetesinin Fazilet Partisi ile ilişkilerini ne kadar ileriye götürdüğünü ortaya koydu. Politik güç peşinde olan Oktar'ın FP'nin yanı sıra DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e de büyük destek verdiği, parti içindeki muhalifleri vazgeçirmek için Oktar'ın adamlarını kullandığı gözler önüne serildi. Kara Kuvvetleri eski komutanlarından ve Turgut Özal döneminde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yapan emekli Orgeneral Kemal Yamak'ın yeğeni olan ve siyasi çevresiyle Adnan Hoca çetesine hizmet veren Turgut Aksu, hangi siyasilerle nasıl ilişki kurduklarını isimlerini vererek tek tek anlattı. Aksu, Adnan Oktar'ın müritlerden Alkas Çakmak'ın Çankaya'daki evinin, bu ‘hizmeti' için kendisine tahsis edildiğini ve kendisine sürekli para yollandığını söyledi.

TRİLYONLUK İŞLER

Örgütün mali işler sorumlusu Emre Nil'den itiraflar:

1995 seçimlerinde ektiklerimizi, RP'li başkanlar seçilince biçtik.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden iş aldık. Arkadaşlarımıza ait Atik İnşaat, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait metro ve otobüslere reklam alırdı. Yıllık cirosu 1 trilyon liradır. Rota Reklam, İstanbul'da metro ve belediye otobüslerinin reklam işini yapar. Yıllık cirosu 100 milyar liradır. Epos İnşaat, Zeytinburnu ve Küçükçekmece Belediyeleri'nden inşaat ihaleleri ve taahhüt işleri alır. Yıllık cirosu 100 milyar liradır.

Yıl 1991 DYP

1991 yılının kasım ayı. DYP'nin düzenlediği toplantının 'Önemli' konuşmacısı Adnan Oktar. Dönemin DYP yöneticileri Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk, Orhan Keçeli ve toplantıya katılan diğer partililer Oktar'ı can kulağıyla dinliyorlar. Partilere sızma girişimini uzun süredir sürdüren Oktar, şık giyimi, ağır ağır konuşması ile dikkatleri çekiyor. Daha o zamandan DYP içinde kendine taraftar topluyor. Daha sonraları muhaliflerine karşı Çiller'i destekliyor. Silahların çekildiği kavgalar oluyor. Adnan Hoca ve grubuna yönelik operasyonlar da o kavgadan sonra, DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın şikáyeti üzerine başladı. Ceylan Intercontinental Otel'de Hoca'nın adamları ile arasında geçen, silahların da çekildiği tartışmanın ardından bir açıklama yapan Adan, Adnan Oktar ve müritlerinin İstanbul Polisi tarafından korunduğunu öne sürdü. Adan'ın açıklamaları ve şikáyeti üzerine başlatılan operasyonlarda Adnan Oktar ve çetesi çökertildi.

Yıl 1990 ANAP

Sağdaki partilere destek veren, desteklediği politikacılara muhalif olanları da şantajla susturmaya çalışan Adnan Oktar, ANAP'lılarla da sık sık bir araya geldi. ANAP'lı eski bakanlardan İmren Aykut'la 1990 yılının kasım ayında bir yemekte görülen Oktar, bu partiden pek çok isimle yakın ilişki içine gerdi. Oktar, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 'Paranoid Şizofren' teşhisiyle yatarken, o dönem hastanenin başhekimi olan Yıldırım Aktuna ile de samimiyetini ilerletti.

Tayyip Erdoğan'ı biz başkan yaptık

Bilim Araştırma Vakfı'nın hukuki işlerini yürüten Fırat Develioğlu'ndan çarpıcı ifadeler:

1992 yılında kayınpederim İhsan Yalçın'ın Sarıyer Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Özer Çiller'le tanıştık ve samimi olduk. DYP ile ilişkilerimiz bundan sonra başladı. Özer Çiller'e beni, Öncü Gazetesi yazarı Behiç Kılıç götürdü.

Seçim öncesi bir yemekte Erbakan ile buluştuk ve sohbet ettik. O zamanlar Refah Partisi Genel Başkanı'ydı. Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için çok iyi aday bir aday olacağını, bizim gönlümüzde de onun yattığını ve destekleyeceğimizi söyledim.

Recep Tayyip Erdoğan aday gösterildikten sonra bize, elinde Zülfü Livaneli ile ilgili devlet aleyhine söylemiş olduğu sözleri içeren bir türkü kaseti olduğunu söyledi. Yayınlayıp yayınlatamacağımızı sordu. Bahadır, Kadir Çelik'i arayıp kaseti yayınlattı.

Bahadır Güven DYP kampanyalarına katıldı, milletvekillerinin seçim kampanyalarını yürüttüler.

Turgut Aksu, RP Milletvekili adayı Aydın Menderes'in seçim kampanyasına katıldı.

Turkcell'de çalışan arkadaşımız Esra Efeoğlu aracılığıyla, başta Mehmet Ağar olmak üzere, Mustafa Öz, Celal Adan, Süleyman Soylu, Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Çınar ile ismini hatırlayamadığım kişilerin cep telefonlarının dökümlerini çıkardık.

Colt Pyton marka 38 kalibrelik taşıma ruhsatlı tabancamı, dönemin ANAP Milletvekili Osman Ceylan'ın tavassutuyla 1991 yılında aldım. 1995 yılında süresi bittiğinde, DYP İl Başkanı Faik İçmeli'nin refaransı ile İstanbul Valisi Rıdvan Yenişen'e başvurdum. Süresini uzattı.

Bacılardan Aydın Atmaca, İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin'in yeğeni olur. Atmaca'nın, bacılara silah ruhsatı aldığını duydum.

Erbakan’a kadın gönderdik

Örgütün Ankara temsilcisi Turgut Aksu'dan itiraflar:

Örgütün çıkarları için, Tansu Çiller, Ekrem Pakdemirli, İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri, Mustafa Taşar, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, Recai Kutan, Aydın Menderes, İmren Aykut, Osman Ceylan, Mehmet Gül, Köksal Toptan, Ogan Soysal, DYP Kadın Kolları Başkanı Ayla Hanım’la görüştüm.

1995 yılında, RP'nin Olağan Kongresi öncesinde benimle görüşen Necmettin Erbakan, destek istedi. Kongerede ılımlı bir hava oluşturmak istiyordu. Bana, mankenlik yapmış kişileri, kongreye getirip getiremeyeceğimi sordu. Adnan Oktar, Gülay Pınarbaşı'yı gönderdi,

Yine Erbakan'ın isteği doğrultusunda, 1995 genel seçimlerinde, İbrahim Tuncer'le birlikte, RP'ye destek amacıyla, çeşitli çalışmalar yaptık. Aydın Menderes'in seçilmesi için büyük çaba harcadık.

Bu sırada, Melih Gökçek'le de sürekli irtibat halindeydik.

1999 seçimlerinde FP Lideri Recai Kutan bize yeşil ışık yakmadığı için, desteğimizi DYP'ye ve Tansu Çiller'e yönelttik. Bir grup arkadaşımız da MHP'li Mehmet Gül'ün kazanması için çalıştı.

1995 seçimleri öncesi, Tansu Çiller'in konuşma metinlerini, BAV yöneticileri Bahadır Güven, Fırat Develioğlu ve Ersin Alacadağ hazırladı.

Seçimler sonrasında, birinci olan RP ile üçüncü olan DYP'nin ittifak kurması için çok büyük çaba harcadık ve Refahyol'un kurulmasını sağladık.

Çiller bizden, parti içi muhalefet yapanlara yönelik kampanya başlatmamız için ricada bulundu. Bahadır Güven ve Ersin Alacadağ, Ankara'ya siyasilerle görüşmeye geldiler. Nahit Menteşe, Doğan Güreş, Necmettin Cevheri ve Köksal Toptan ile görüşüp, muhalefeti bırakmalarını istediler.
 

Hürriyet





Son Güncelleme: 04.08.2019 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol