ADLİ YIL SANCILI BAŞLADI

Bugün başlayan yeni adli yıl ile birikte yargı önemli bir döneme giriyor.

02 Eylül 2013 Pazartesi 10:30
ADLİ YIL SANCILI BAŞLADI

 Bugün başlayacak yeni adli yıl ile birikte, yargı önemli bir döneme girecek. Yargıtay’da Balyoz davasında karar verilecek. Ergenekon davasında ise temyiz süreci başlayacak. Yargıtay 5. Ceza Dairesinde Şike davası karara bağlanacak. 28 Şubat davası başlayacak, 12 Eylül davasında ise savcının mütalaa vermesi bekleniyor.

20 Temmuz’da başlayan adli tatilin sona ermesi ve yeni adli yılın başlangıç töreni, Ankara’daki 5 yıldızlı JW Marriott Otelinde yapılıyor.  Geleneksel tören Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın konuşması ile saat 10.00’da başladı. 

Adli yılda yargıyı, yoğun bir gündem bekliyor. Balyoz davası Yargıtay 9. Ceza Dairesine karara bağlanacak.  Aralarında dönemin Kuvvet Komutanlarının da bulunduğu dosya için karar tarihi, 9 Ekim 2013 olarak belirlendi.  Yargıtay’da karara bağlanmayı bekleyen bir diğer dava ise futbol dünyasını ilgilendiriyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu bazı sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararlarının onanmasını istemişti. Yeni yılda bu davadan da karar çıkacak.

ERGENEKON VE 12 EYLÜL
Mahkumiyetle sonuçlanan Ergenekon davasının gerekçeli kararını tamamlamasının ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün’ün de sanık olduğu davanın temyiz süreci başlayacak. Tebliğnamenin hazırlanmasının ardından duruşmalı olarak temyiz davası görülecek. 

12 Eylül davasında ise savcı esas hakkındaki mütalaasını verecek. 4 Nisan 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada, Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya, sanık olarak bulunuyor. Bugüne kadar duruşmalara sağlık nedeniyle katılmayan iki isim, savcının mütalaasını telekonferans yöntemiyle dinleyecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.09.2013 10:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol