ACININ GÜNÜ; 2 TEMMUZ...

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülenler için Sivas ve Ankara’da anmalar yapılıyor.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 14:06
ACININ GÜNÜ; 2 TEMMUZ...

 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülenler için anma töreni düzenlenleniyor.

Çimen: Bizi göz göre göre yaktılar

Annelerin gözyaşı ne zaman dinecek?

Sivas'ta hedef gösterildikten sonra yakılarak katledilen 35 kişi, katliamın 23'üncü yıl dönümünde Ankara ve Sivas'ta gerçekleştirilecek mitinglerle anılıyor.

Bu yılki anma programlarında devletin katliamla yüzleşme talebi öne çıkıyor.


Anmada, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı atıldı. (Fotoğraf: @cskntkn_)

Ankara'da gerçekleştirilecek anma programı kapsamında ise saat 17.00'da Toros Sokağı'nda bir araya gelinerek, Kolej'e yürüyüş gerçekleştirilecek.

22 yıl önce Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) organize ettiği Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakıldı. Çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti.



[Haber görseli]


SİVAS'A 3 BİN POLİSLE ABLUKA

Her yıl olduğu gibi bu yılda anma öncesi Sivas ablukaya alındı. Anma etkinliği kapsamında, grupların yürüyüşün yapılacağı güzergahın başlangıcı olan Seyrantepe, Fidanlık, Yeditepe, Mehmet Akif Ersoy, Hikmet Boran, Mevlana ve Atatürk Caddeleri ile Seyrantepe Kavşağı, Afyon Sokak, Bankalar Caddesi, Ali Ağa Cami Sokak, Orduevi önü, Bekir Sami Kunduk Caddesi ve bu sokaklara açılan yollar trafiğe kapatıldı. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel yakınlarında ise çevre illerden gelen takviye birliklerle birlikte yaklaşık 3 bin polis görevlendirildi.

ŞEHİR GİRİŞİNDE ARAMA

Anma etkinlikleri için kente özel araç ve otobüsler ile diğer şehirlerden gelen katılımcılar, şehir merkezi girişlerinde oluşturulan polis kontrol noktalarında durduruldu. Araçlarda aramalar yapılırken, kişilerin de kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra kente girmelerine izin verildi.


Hayatını kaybedenler
Edibe Suları Ağbaba (Misafir – İsviçre), Gülender Akça (Sanatçı – Ankara), Muhlis Akarsu (Sanatçı – Ankara), Muhibe Akarsu (Misafir – Ankara), Metin Altıok Şair (Yazar – Ankara), Mehmet Atay (Sanatçı – Ankara), Sehergül Ateş (Sanatçı – Ankara), Erdal Ayrancı (Yönetmen – Ankara), Behçet Sefa Aysan (Şair – Ankara), Asım Bezirci (Yazar – Ankara), Belkıs Çakır (Sanatçı – Ankara), Serpil Çanik (Sanatçı – Ankara),Muammer Çiçek (Sanatçı – Tokat), Nesimi Çimen (Sanatçı – İstanbul),Serkan Doğan (Sanatçı – Ankara), Hasret Gültekin (Sanatçı – Sivas), Murat Gündüz (Sanatçı – Ankara), Gülsün Karababa (Sanatçı – Ankara),Koray Kaya (Çoçuk – Ankara), Menekşe Kaya (Sanatçı – Ankara), Uğur Kaynar (Şair – Ankara), Asaf Koçak (Karikatürist – Ankara), Handan Metin (Sanatçı – Ankara), Sait Metin (Sanatçı – Ankara), Asuman Sivri (Sanatçı – Ankara), Yasemin Sivri (Sanatçı – Ankara), Nurcan Şahin (Sanatçı – Ankara), Özlem Şahin (Sanatçı – Ankara), Yeşim Özkan (Sanatçı – Ankara), Huriye Özkan (Sanatçı – Ankara), Ahmet Öztürk (Otel görevlisi – Sivas), Ahmet Özyurt (Sanatçı – Ankara), Carina Cuanna Thuijs (Misafir – Hollanda), İnci Türk (Sanatçı – Ankara), Kenan Yılmaz (Otel görevlisi – Sivas)

[Haber görseli]

[Haber görseli]

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2016 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol