ABD'Yİ MÜSLÜMANLAR KURDU!

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, ABD'yi Müslümanların kurduğu iddiasını köşesine taşıdı.

21 Kasım 2014 Cuma 17:10
ABD'Yİ MÜSLÜMANLAR KURDU!

 Serdar Turgut, ABD’nin “kurucu babaları” denilen bir grup insan olduğunu belirterek, "Bunlar hem bu ülkenin anayasasını yazmışlar hem de yeni ülkeyi kurmuşlardır.Thomas Jefferson bu kurucu babalar arasında yer alır. Jefferson’ın aslında bir Müslüman olduğu ve ülke kuruluşunda sorun yaratmamak için bunu sakladığı yolunda bir tez de vardır" dedi.

Serdar Turgut'un 'Thomas Jefferson’ın Kuran’ı' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Atatürk'e İnanıyorsanız Erdoğan'a da İnanmanız Gerekir

(...) Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği kâşiflere sadece Müslüman diye tepki gösterilmesini son derece sağlıksız ve tehlikeli buluyorum. Üstelik Cumhurbaşkanı’nın dediği, daha önce bazı bilim adamları tarafından söylenmiş ama ispat edilememiş bir durum. Atatürk’ün işaret ettiği efsanevi Mu kıtasında Türklerin kökeni olduğuna inanmak eğer size saçma gelmiyorsa, o zaman Cumhurbaşkanı’nın dediğine çok daha rahat inanmanız gerekir.








ABD'yi Müslümanlar Kurdu

Sonra bakın, ABD’nin “kurucu babaları” denilen bir grup insan vardır. Bunlar hem bu ülkenin anayasasını yazmışlar hem de yeni ülkeyi kurmuşlardır.Thomas Jefferson bu kurucu babalar arasında yer alır. Jefferson’ın aslında bir Müslüman olduğu ve ülke kuruluşunda sorun yaratmamak için bunu sakladığı yolunda bir tez de vardır.

quranOdasında Kuran Bulundu

Buyurun bakalım, Amerika’yı Kolomb’dan önce Müslüman kâşiflerin bulmuş olduğuna inanmayanlar, acaba Thomas Jefferson’ın Müslüman olması ihtimaline acaba ne diyecekler. Jefferson öldükten sona onun özel kütüphanesinde çok kullanıldığı belli olan bir Kuran bulundu. Bu konu Denise Spellberg tarafından yazılmış olan “Thomas Jefferson’s Quran, İslam and the Founders” adlı bilimsel kitapta detaylı incelenmiştir ve bu kitap çok da tartışıldı.

Bu yazıyı yazmamın nedeni, Amerika tarihinde İslam’ın yerini incelemek değil; bu ne benim işim ne de birikimim buna yeter. Amacım, Türkiye’deki tartışma ve saldırı ortamının/kültürünün ne kadar da tehlikeli boyuta vardığına işaret etmekten ibaret.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.11.2014 17:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
der-asaf 2014-11-22 15:46:52

ülkemizi ziyarete gelecek papa da müslümandı ama sakladı papa olmak için. ey serdar turgut sen incil okudun mu? eğerki okuduysan gizli hristiyan sın diyebilirmiyiz.? bir dini ve ona inananları tanımak için onların kutsal kitabınıda okumak lazım değil mi? abd kurucuları da müslümanları tanımak ve kutsal kitabını öğrenmek istemiştir olay bundan ibaraet herşeyi müslümanlık etiketi ile açıklamak insanı islamdan soğutur sadece.