ABD KARAR VERDİ: ERDOĞAN GÖNDERİLECEK...

Deneyimli Gazeteci Rıza Zelyut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini çarpıcı bir yazıyla ele aldı. Zelyut, Erdoğan'ın büyük hata yaptığını çünkü ABD'nin kendisini istemediğini öne sürdü!

17 Mayıs 2017 Çarşamba 12:23
ABD KARAR VERDİ: ERDOĞAN GÖNDERİLECEK...

İşte Rıza Zelyut'un o flaş yazısı:

Türk ve dünya siyasetini 50 yıldan fazladır yakından gözlerim. Bunca yıllık hayatımda bir cumhurbaşkanının ABD ziyareti öncesinde oraya Genelkurmay Başkanı’nın, MİT Başkanı’nın, Cumhurbaşkanı’nın özel temsilcisinin ön hazırlık için gönderildiğini görmedim.
Ne acıdır ki bu heyet oraya gittiğinde ABD Başkanı Donald  Trump, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ağır silahlar verilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.
Yani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Buraya gelme!” demiş oldu.
O nedenle diyorum ya: Sorunlarını çözmek için gittiği başkent Washington, yanlış yer.
Çünkü, orası kararını çoktan vermiş bulunuyor. ABD’de devlet politikaları, parti politikalarına bağlı değildir. Yani, Obama gidip Trump gelirse, o politika değişmez. Bizim gibi az gelişmiş ülkenin hiç gelişmemiş politikacıları işte bunu anlayamazlar.
ABD, Erdoğan’ı, Ortadoğu’daki işlerini Amerikan çıkarlarına uygun olarak yürütmesi için başbakan yaptı. 
Ama araya zamanla Erdoğan’ın kendisini Müslüman Kardeşler’in dünya lideri olarak görmesi girdi. Suriye’deki İslamcı terör örgütlerine Türkiye’den verilen destek sorunu girdi… Daha sonra PKK ve YPG sorunları girdi. 
ABD kararını vermiş durumda… Becerebilirse Erdoğan’ı gönderecek… 
Peki neden gitti Erdoğan?
Amerika’ya, “Ne istersen yaparım ama bana dokunma!” demek için. 
24 Kasım 2015’te Rus uçağının vurulması da bunun içindi… 
Ya Türkiye’nin güvenliği? PKK’ya karşı takınılan tavır?
Bunlar, Erdoğan’ın kendi iktidarını ayakta tutabilmek için yürüttüğü taktiklerdir.
Eğer PKK ile işbirliği onu başta tutacaksa, bunu değişik yollarla yürütür. Meşhur açılım politikası bunun dışa vuruluşuydu. Habur gösterisi bunun içindi… Şehirlere Kürtçe isimlerin verilmesi de dahil Kürdistan projesini kuvvetlendiren uygulamalar bunun içindi. 
Eğer PKK ile mücadele etmek Erdoğan’a oy getirecekse hemen buna yönelir. 24 Temmuz 2015’ten itibaren yaptığı da budur.
Onun sorunu, ABD’nin  Suriye PKK’sını desteklemesi değil. Sorun, işin içine Rıza Sarraf dosyasının da sokularak altından koltuğunun çekilmesidir.  Kendisi de Trump ile bu dosyayı konuşacağını açıklamak zorunda kalmıştır.


 
KURTULUŞ YOLU
 
Ulusal Kanal internet sitesinde 9 Mart 2015 tarihinde çıkan yazımın başlığı şuydu: “Erdoğan’ın Kurtuluşu Suriye’dendir” Bu yazıda ve Aydınlık’ta dediklerim bir bir çıktı, çıkıyor: Yani Erdoğan’ın ziyaret edeceği başkent,  Washington değil, Şam’dı, Şam… 
Amerika, 7 Nisan 2017’de Suriye’nin Eş Şayrat ve Şinsar hava üslerini füzelerle vurduğunda, “İyi yaptın, bize de görev ver, biz de vuralım!” anlamında açıklama yapmak yerine daha o an, “Bağımsız bir ülkeyi bombalamak ABD’nin görevi değil!” demesi gerekirdi.
Esad düşmanlığı yerine Esad ile işbirliği Erdoğan’ın tek kurtuluş yoludur. PKK’nın Suriye’de etkisiz hale getirilmesinin tek yolu da budur. Türkiye, Suriye ile barışsa, buradaki dinci terör örgütlerine verdiği desteği durdursa, Suriye ordusu kuzeye yönelip PYD’yi etkisizleştirebilir.
Ama Erdoğan, eski Sünni politikacıların yaptığı gibi kurtuluşu Amerika’da görüyor ya… Oradan başka bir seçenek düşünemiyor. Rusya ve Çin ile ilişkileri geliştiriyormuş gibi görünmesi bile sırf ABD’ye mesaj vermek için geliştirdiği taktikler. Bunu Amerika da biliyor. O yüzden de Erdoğan’ın sözlerini önemsemiyor. 
Kendisine önerim gayet açıktır:  Kurtulmak istiyorsan, Türkiye’ye daha fazla bedel ödetmek istemiyorsan derhal bir Şam ziyareti planla… Bunun için önce emrindeki medyaya emir ver, Esed demeyi bıraksınlar. Yoksa o Esed bu Erdoğan’ı alaşağı edecek…
 
ATATÜRK DÜŞMANLARINI AKP BESLİYOR
 

Atatürk’e yönelik saldırı ve hakaretler; tek merkezden yönetilen küresel bir planın yansımasıdır. 
Bu düşmanlığın toplumun alt katmanlarına yayılması için AKP görevlendirilmiştir.  AKP’li belediyeler, Mustafa Armağan tipindeki Fethullahçı yazarları ve akademisyenleri çağırıp konuşturarak, kitaplarını alıp halka bedava dağıtarak Atatürk düşmanlığını derinleştirdiler.
TRT de bu işle görevlendirildi. Devlet yıkıcıları buralarda ahlaksızca propagandalar yaptılar.
Yetmedi; cami çevrelerinde özel görevlendirilmiş isimler sohbet biçiminde propagandalar yaptılar. İnançlı insanları, Atatürk’e düşman edecek her türlü yalan kullanıldı. Bu iş şimdi kahvehanelere kadar indirilmiş bulunuyor.
Bütün bu işleri AKP il ve ilçe yönetimleri ile gençlik kolları da destekliyor. Bu iftira ve saldırıları, AKP desteğiyle kurulmuş bazı dernekler ve vakıflar da yürütüyor. 
AKP’yi destekleyen televizyonlarda ve gazetelerde belgesiz ve cahilce yürütülen propagandalar, işin arkasında AKP iradesinin bulunduğunu ispatlayan başka bir gerçektir.
Laik ve çağdaş bir toplum yerine beynini Orta Çağ yalanlarına esir etmiş toplum yaratmak için Atatürk sembolünü yıkmak gerekiyordu. Meşhur Kutlu Doğum Haftası bile bu yüzden icat edilmiştir. Bu iş, Atatürk’ün yerine Hz. Muhammet’i yerleştirme projesidir.
Bu yüzden diyorum ki: Ey AKP’liler; oynadığınız bu yıkıcı oyunun farkındayız. Bir an önce bundan vazgeçin…
Yoksa bu millet sizden vazgeçecektir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.05.2017 02:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
tolga canbuldu 2017-05-19 08:26:39

Kıza bilirsiniz fakat adam tamamen doğruları yazmış artık hepimizin doğru olanı kendimize kabul ettirmemizlazim

Avatar
gülten gürtürk 2017-05-17 12:51:45

Bu vatan kolay kurulmadı .. önce sağ sol ile yıpratıldı ... en korkulanı din ile idi hangi devlet ler din üzerinden siyaset yaptıysa olan insanlara masumlara oldu

Avatar
hakkı yılmaz 2017-05-17 13:29:20

abd sizden daha turkcudur

Avatar
hakkı yılmaz 2017-05-17 13:29:38

abd sizden daha turkcudur

Avatar
mustafa ayvaz 2017-05-17 20:30:54

Bunu yazan bir türk olamaz bu ülkenin ekmeğini yedi ise haram olsun böyle zırva fikirlerle vatanını, cumhurbaşkanını aşağılayan biri ancak vatan hainidir, gavur dölüdür..

Avatar
dt 2017-05-20 13:01:12

Tayip erdoğannın dik duruşu neden bazılarını rahatsız eder bilmem ..amerikada başkanlar karşısında büzülen liderlermi ....ekonomiyi ımf nin atadığı bakanlarmı idare etmesi daha iyi olurmu denilmek isteniyor .gerçekleri kimse örtemez Tayyip iyi bir lider

Avatar
Sami aygun 2017-05-19 04:24:32

Aptallar toplumu kim olduğu belli olmayan adamlara itimat edene kadar kendi ülkemizin cumhur başkanına saygı duyun bari Atatürk linki hz Muhammed'le kiyasliyor

Avatar
Emre 2017-05-19 16:43:41

Onecelikle senaryolariniz inanilmaz sekilde bir birine baglayici yapmaya calismissiniz fakat oyle kelimeler oyle cumleler kurmuzssunuzki turkiyenin basbakanini abd seciyor abd soyle yapiyor simdi abd erdogani gonderiyor helal olsun bunlarin hepsini turkce yaz turkiyeye hakaret et demokrasiyi sil herseyi sil sonra sirf erdogan dusmanligi yap afedrrsiniz ama cok orospu gordum haytimda ama cocugunu gormenistim taaa ki sizin bu yazinizibokuyana kadar olum siz salak misiniz ne dediginizibmi bilmiyorsunuz bizler bir de sizin gibi kendini bilmezlerlemi ugrasalim Allah bin bur turlu belanizi versin dinsiz kopeklerr