5 Maddede En Tehlikeli Tarikatlar Belli Oldu!

“Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını nasıl anlarız?” başlıklı bir yazı kaleme alan Habertürk Gazetesi Yazarı Yasemin Güneri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun açıklamalarını aktardı.

09 Ekim 2020 Cuma 15:34
5 Maddede En Tehlikeli Tarikatlar Belli Oldu!

Emniyetin en kritik isimlerinden biri olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mahmut Çorumlu, Gazeteci Yasemin Güneri'ye tarikat ve cemaat yapılanmaları ile ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. 

Fatih Nurullah tamka adıyla bilinen Uşşaki Tarikatı Lideri Eyüp Faith Şağban'ın 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırı suçu sonrasında tarikat ve cemaatlerin yeniden tartışma konusu olduğunu belirten Güneri, hemen her geçen gün mürit sayılarını artıran bu yapıların aslında kapatılmasının mı yoksa denetlenmesinin mi daha doğru olacağının tartışılması gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı koridorlarında gezinirken FETÖ ile mücadele konusunda uzmanlığı ve başarısı tüm camia tarafından bilinen KOM Başkanı Mahmut Çorumlu ile karşılaştığını ve bu konuda görüşlerini aldığını kaydeden Güneri, " Kendisine bir vatandaş, bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını nasıl anlar sorusunu sordum. FETÖ, uzun bir zamandır İslami cemaat ve tarikatlarla hükümeti karşı karşıya getirmeye çalışıyor dedi. 

İşte Güneri'nin çarpıcı yazısı:

“İSLAMİ CEMAAT VE TARİKATLARLA HÜKÜMETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR”

“Din istismarıyla ülkede darbe yapmaya bile yeltenen FETÖ’nün, bu kez tarikatlara el atması aslında beklenen bir durum. GATA Başhekim Yardımcısı’nın yarattığı infial de bunun en önemli kanıtlarından biri olmalı.

Gelelim sorumuza…

HANGİ TARİKATLAR TEHLİKELİ?

Bir tarikatın tehlikeli olup olmadığını nasıl anlarız?

İşte, işin uzmanı Mahmut Çorumlu’nun verdiği hap gibi yanıt:

1-Kod isim kullanan her grup, cemaat ve tarikatlar sıkıntı yaratır. Ayrıca çok tehlikelidir. FETÖ ve Adnan hocada gördük bunu

2-Mehdilik ve Mesihlik olanlara dikkat etmek gerekir. Sıkıntılıdır.

3-Devlet içinde örgütlenmeye çalışan ve devlet hiyerarşisine “gölge hiyerarşi” kuranlar…

4-Şeffaf olmayan, herkesin rahatlıkla girip çıkamadığı ve kapalı kapılar ardında sırları olanlara dikkat etmek gerekir.

5-Devletin kurucu felsefesine karşı olanlar tehlikelidir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.07.2022 15:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol