40 LİRALIK 'BAKAN' TORPİLİ...

Efes Antik Kenti’ne beleş girmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘yakını’ için önce bakanlık, ardından kaymakamlık seferber oldu.

24 Nisan 2017 Pazartesi 20:05
40 LİRALIK 'BAKAN' TORPİLİ...

Efes Antik Kenti’ne beleş girmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘yakını’ için önce bakanlık, ardından kaymakamlık seferber oldu. ‘Yakının’ 40TL’lik müzekart almadan içeri girebilmesi için talimat, kaymakamlığın makam aracıyla gişeye ulaştırıldı. Bakan yakını torpille içeri girdi.

Cumhuriyet gazetesinden Hakan Dirik’İn haberine göre,  25 yaşlarındaki bir genç kız 23 Nisan günü yabancı uyruklu erkek arkadaşıyla birlikte saat 11.30 sıralarında Efes’e geldi. Antik kenti gezmek için içeriye girmek isteyen ikili gişeye yönlendirildi. Gişeden, kendilerine ören yerleri ve müzelere giriş için 40 TL değerindeki “müzekart” almaları gerektiği söylendi.

40 Liralık Bilet İçin Bakan Torpili
Ancak genç kız bu parayı ödemek istemedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğunu ve ücretsiz geçmek istediğini bildirdi. İsteği gerçekleşmeyince “akrabasını” arayarak “Bizi içeri sokmuyorlar” dedi. Aradan yarım saat geçmeden Selçuk Kaymakamlığı’nın makam arabası antik kentin girişine geldi. Kaymakam’ın şoförü, gişe memuruyla konuştu. Şoförün talimatları iletmesinin ardından ikili gişeye para ödemeden içeriye girdi.

“40 TL ödememek için Bakanı aradı”
Olaya antik kentin girişindeki esnaf da şahit oldu. Hatta orada bulunanlardan Uğur Güldiken, “Efes antik kenti ziyarete gelen Bakan Soylu’nun akrabası gişeye 40 tl ödememek için Bakanı aradı Bakan İlçe Kaymakamını yolladı” mesajını sosyal medyada paylaşarak olaya tepki gösterdi. Güldiken, “Yalnızca ben değil buradaki esnaf, çalışanlarla birlikte çarşıda yaklaşık 250 kişi bu olaya şahit oldu. İçişleri Bakanı Soylu adını bizzat duyduk. Bazı arkadaşlar video çekmek istedi ama korktu. Biz, burada esnaf olduğumuz halde, o kart olmadan Efes sınırları içindeki tuvalete bile giremiyoruz. Ama bir telefon her şeyi çözüyor. Bu olay ilk değil. Daha önce benzerleri de yaşandı” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol