4 MADDE DE KONTROLLÜ DARBE!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' iddiasını yinelerken, Abdulkadir Selvi'ye buna ilişkin 4 madde sıraladı.

05 Nisan 2017 Çarşamba 11:34
4 MADDE DE KONTROLLÜ DARBE!

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bastırılan 15 Temmuz darbesinin,  'kontrollü bir darbe girişimi' olduğu iddiasını yineledi. Bu konuda ellerinde çeşitli kanıt ve tanıklıkların olduğunu, olayların akışının da bu tezini doğruladığını belirten CHP lideri, "kontrollü darbe" iddiası ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının öndecen haber aldığı kalkışmayı kontrol altına alarak kendi amaçları için kullandığını, OHAL ilan ederek kendi darbesini yaptığını belirtiyor.

Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tezini bugünkü köşesinde aktaran Hürriyet gazetesinin yandaş yazarı Abdülkadir Selvi'nin bu konuya referandum öncesinde ayrıntılı şekilde yer vermesi dikkat çekti.

Abdulkadir Selvi'nin CHP liderinin iddialarını 4 madde şeklinde sıraladığı bugünkü yazınısının ilgili bölümü şöyle:

"CHP liderine önce, '15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu sözünü söylediniz mi? 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu kanaatinde misiniz?' diye sordum. Kılıçdaroğlu sözlerini inkâr etmedi, bilakis arkasında durdu. 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu yönündeki iddiasını birkaç madde halinde sıraladı.

1- Meclis’te kurulan komisyonunun darbenin ana boyutunu ortaya çıkarması iktidar tarafından engellendi. Darbenin kilit bürokratları Meclis’e gelmedi. Bu bizi kuşkulandırdı.

2- FETÖ’yle ilgili ana iddianameyi hazırlayan savcı görevden alındı.


3- Ana çatı iddianamesine dair önemli kuşkular var. İddianamede bazı bölümler arasında kopukluklar var. Nokta nokta gidiyor, sonra üst akıl diye bir bölüm başlıyor. Bu, darbe girişimini kapatma çabası olduğu kuşkusunu ortaya çıkardı.

4- 6 Haziran tarihli FETÖ terör örgütüyle ilgili iddianame var. Orada FETÖ’nün darbe yapacağı söyleniyor. Darbe yapacak güce eriştiğine dikkat çekiliyor. Peki, bu biline biline darbe niye önlenemedi?

'Kontrollü darbe dediniz o zaman...'

İnkar etmedi. Hatta, 'Bunu daha önce de söyledim. Grup toplantısında da söyledim' dedi. 'O zaman bir itiraz gelmedi. Şimdi ise Anayasa işini başka yere götürebilir miyiz diye itiraz ediyorlar' diye ekledi.

Kılıçdaroğlu ile konuşmamıza dönüyorum.

CHP lideri, 'Daha vahimi ise...' diye söz başlayınca kulak kesildim. Sözü darbenin siyasi ayağına getirdi. 'Başbakan FETÖ’nün siyasi ayağı yok diyor. Siyasi ayağı yok demek, darbe olmadı demektir. Darbe olacak, bu darbecilerin bir hükümeti olmayacak? Darbe olur, darbeciler gelir, bir hükümet kurar. 12 Eylül’de, 12 Mart’ta öyle yapmadılar mı? Başbakan’ın darbenin siyasi ayağı yok demesi dünya kadar soru işaretinin ortaya çıkmasına neden oluyor' dedi.

ÖZEL DOSYA NE DURUMDA?

CHP lideri, özel bir dosya hazırladıklarını söylemişti. 'Dosyayı açıklayacak mısınız?' diye sordum.

'Mahkemelerde verilmiş ifadeler var. Hükümet bunları açıklamıyor. Darbeden 1 gün önce Genelkurmay’da yapılmış bir toplantı var. Üst düzey katılım olmamış' dedi. Bunun üzerine, 'Darbe toplantısı mı?' diye araya girdim. 'Bilmiyoruz ki?' karşılığını verdi. 'Ama bunlar darbe yaparken kimden cesaret almışlar' diye sordu. Kemal Bey’e, 'Size hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan dosyayı açıklamanız için çağrı yaptı' diye hatırlattım. 'Dosyamız var. Ama daha yolun başındayız. Mahkemeleri izleyeceğiz. Bunun için oluşturduğumuz bir komisyon var. Biz CHP’yiz, sıradan bir parti değiliz. Darbelerden çok çekmiş bir parti olarak 15 Temmuz’un üstü kapatılmasın diyoruz' diye karşılık verdi. CHP liderinin bu sözlerinden henüz açıklanacak seviyede bir dosya olmadığı kanaatine ulaştım."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
METİN ŞAHİŞN 2017-04-08 16:24:20

eGER ELŞNDEKŞ DOSYAOLASRIN İÇERİĞİNŞİ HEMEN AÇIKLAMAZSA EVET KAZANACAK.HAYDİ GENEL MÜDÜR ESKİSİ AÇIKLA