31 Mart'ta Suriyelilere...

Gazeteci Mehmet Faraç, özellikle son günlerde İstanbul'da yoğunlaşan hayali seçmen iddialarının Suriyelilerin yoğun yaşadığı Güney kentlerinde de sözkonusu olduğunu söyledi.

14 Ocak 2019 Pazartesi 01:03

İşte Faraç'ın o yazısı:

" Geçen haftalarda Suriyelilerin yaşadığı Akdeniz Bölgesi'nde "ambulansla insan kaçakçılığı"yapıldığı, devlet kurumlarına yerleşmek isteyenlere "sahte diploma üretildiği" yolundaki vahim iddiaları gündeme getirmiştik...

Suriyelilerin doktor ve öğretmen olarak kamuda görevlendirildikleri ortaya çıkınca ve isim listeleri medyaya yansıyınca, yukarıdaki iddialar daha da önem kazanmıştı...

Devletin ilgili kurumları ve başta Hatay valisi,Cilvegözü Sınır Kapısı'nda "neler oluyor" diye baktı mı, özellikle Reyhanlı'da, Suriyelilerin pasaport ve diploma gibi resmî evrakın sahtelerini pazarladığıyla ilgili söylentilere kulak verdi mi bilmiyoruz!..

Bilinen gerçek şu ki; daha önce kırsaldaki evlerde IŞİD'lilerin bomba üretimiyle de gündeme gelen Hatay, insandan elektroniğe kadar her türlü kaçakçılığın merkezi olmuş!..

Bu iddiaları Hatay, Adana ve İskenderun'a yaptığım gezide yurttaşlardan, esnaftan bizzat dinledim ve yazdım ama demek ki ranttan nemalanan başkaları da olmalı ki, çeteler faaliyetlerini dokunulmaz halde sürdürüyormuş!!!

Halen CHP'li bir başkanın yönettiği Hatay'dan vahim bilgiler gelmeye devam ediyor... Yeni bilgiler Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimleri de direkt ilgilendiriyor!!!

Yaşananlar doğru mu acaba; Hatay ve çevresinde son günlerde "Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık mı" mı veriliyor?.. 

Antakya'da bir elektronik firmasının sahibi, "yanımda çalışan iki Suriyeli de nüfus kağıtlarını almak için çağrıldı" deyince farklı bilgilere ulaştık...

İddiaya göre, tespit edilen aileler nüfus müdürlüklerine çağrılıyor?.. Peki, "T.C. kimlikleri"nin Şubat ayı ortasına kadar dağıtılacağı konusunda sığınmacılara randevu verildiği doğru mu?..

Hatay'dan arayan yurttaşlar, sığınmacılara "yerel seçimlerde oy kullandırılacağı"nı söylüyorlar ama bu durum nasıl olur da CHP ve İYİ Parti'li vekillerin kulağına gitmez acaba?..

Muhalefet, İstanbul'da "sahte seçmen" konusunda çığlık atarken, Hatay başta olmak üzere, Suriyelilerin yoğunlaştığı Akdeniz ve Güneydoğu illerinde ne dümenler dönüyor?..

Merak ediyoruz, hangi muhalefet partisi ve bölgenin hangi milletvekilleri ilgilenecek bu vahim iddialarla?"

(Kaynay: Y. Çağ)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol