300 ODALI YAZLIK SARAY KATLİAMA DÖNÜŞTÜ!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu'nda yapımı devam eden 300 odalı yazlık 'saray" inşaat alanı 20 hektardan 65 hektara çıkarılıyor!

13 Nisan 2018 Cuma 00:15

Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği Cumhurbaşkanlığı konutu yıkılarak yeniden inşa ediliyor.

 Beton bir iskele ve helikopter pistinin de yer aldığı 4 oda ve 1 salondan oluşan 230 metrekarelik Okluk Konutu’nun yerine planlanan 300 odalık yeni konukevi için tahsis edilen inşaat alanının 20 hektardan 65 hektara çıkarılmasına CHP'den tepki geldi.

CHP Doğal Haklardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, karara "Doğa hiçbir makamın hoyratça kullanacağı değerler değildir! Gelecek nesillere korunarak bırakılması gereken varlığımız ve yaşam alanımızdır" sözleri ile tepki gösterdi.

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde bulunan doğal sit alanı olarak koruma altına alınan Okluk Koyu’na yazlık saray için art arda plan değişiklikleri yapılmasına dikkat çeken Karaca, "Daha önce statü değişikliği ile “kamu hizmet alanı” yapılan koyda 500 metrelik kıyı koruma kuşağı orman alanının içinde kalması nedeniyle davalar açılmış ve hukuki süreç halen devam etmektedir. Saray inşaatının durdurulması riskini göze alamayan doğa talancısı zihniyet tarafından, yeni bir karar ile kıyı koruma kuşağı tanımlanarak, alanın sit derecesi düşürülmektedir." dedi.

Karaca'nın söz konusu kararle ilgili açıklaması şöyle:

 İKTİDAR, DOĞAL SİT ALANLARINI RANT ALANLARINA DÖNÜŞÜYOR

 Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu Kararı ile Muğla'nın Akyaka, Turunç, Akbük gibi koylarının da yer aldığı Gökova Körfezi'ndeki sit alanları daraltılarak imara açıldı. Birinci derecede doğal sit alanı olan bu kıyılarda Büyükşehir Belediyesinin itirazlarına rağmen yapılaşmanın önü açılarak, doğaya geri dönülmesi mümkün olmayacak ihanetin kapıları aralanmıştır.

 Yapılan plan değişikliği ile Okluk koyu ve kıyıları inşaat talanına saray için kurban edilmekte, Bakanlar Kurulu kararı ile, Gökova Körfezi ranta teslim edilmektedir.

 Yapılan tüm bu düzenlemeler doğal sit alanlarının iktidarın rant alanlarına dönüşmesinin önünü açmaktadır.

 Doğa hiçbir makamın hoyratça kullanacağı değerler değildir! Gelecek nesillere korunarak bırakılması gereken varlığımız ve yaşam alanımızdır.

 İflas eden ekonomi, doğa talanı ile düzeltilemez.

 Ekonomi ve kalkınma stratejisi adı altında çıkar, rant ve talan üzerine kurulu politikalar kabul edilemez!

 İnsanı doğanın sahibi ve efendisi gören siyasi iktidarın yürüttüğü politikalar doğada geri dönüşü olmayan tahribatlara yol açmaktadır. İnsan doğanın sahibi değil bir parçasıdır. Bu anlayışla, rant ve talan politikalarının karşısında vatandaşlarımızla birlikte yaşanacak bir Türkiye mücadelesine devam edeceğiz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol