3. KÖPRÜ COŞKUSU...

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu bugün yapılacak törenle açılıyor.

26 Ağustos 2016 Cuma 17:39
3. KÖPRÜ COŞKUSU...

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu bugün yapılacak törenle açıldı. Projenin ikinci ayağını oluşturan ve 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan 257 kilometrelik Akyazı-Kurtköy, Odayeri-Kınalı -Odayeri karayollarının tamamlanmasıyla Akyazı’dan otoyola giren bir araç, İstanbul’a hiç girmeden Kınalı kavşağına kadar gidebilecek.


Yapımına 39 ay önce başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolu için saat 16.00'da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, yerli ve yabancı konuklar katıldı.


KAMYONLAR NASIL KULLANACAK?

Köprünün açılmasıyla birlikte ağır tonajlı araçlar zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim köprüsüne yönlendirilecek. Bunun da özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Örneğin İstanbul’a meyve getiren bir kamyon, Tem karayolu Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girerek Reşadiye, Riva ve Poyrazköy güzergahını izleyerek Yavuz Sultan Selim Köprüsüne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra önce Odayeri kavşağına ulaşan araç buradan bağlantı yolunu kullanarak Mahmutbey kavşağına kadar gelebilecek.



KÖPRÜYE NASIL ULAŞILIR?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne en yakın katılımlar ise Avrupa yakasında Uskumruköy, Anadolu yakasında ise Riva kavşağında bulunuyor. Sürücüler buradan otoyola katılarak köprüye kısa sürede ulaşabilecekler. Bunların dışında Anadolu yakasında Reşadiye kavşağı, Çamlık kavşağı, Paşaköy kavşağı ve Sancaktepe bağlantı yolu Avrupa yakasında Odayeri kavşağı ve Mahmutbey kavşağını kullanacak sürücüler, otoyola giriş ve çıkış yapabilecekler. Kuzey Marmara otoyoluna yayaların, motorsuz araçların, traktörlerin, bisikletlerin girmesi yasak.


257 KİLOMETRELİK İKİNCİ ETAP 2018 YILI SONUNDA AÇILACAK

Projede , Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Projenin devamında 165 kilometrelik Kurtköy-Akyazı ve 88 Kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolları bulunuyor. Toplam uzunluğu 257 kilometrelik otoyollarda çalışmaların devam ettiği 2018 yılının sonunda tamamlanarak sisteme katılması bekleniyor. Bu iki otoyolun sisteme katılmasıyla Akyazı’dan otoyola giren bir araç, İstanbul’un içine hiç girmeden Kınalı kavşağına kadar gidebilecek.
Ali AKSOYER/İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol