29 EKİM'DE UÇAKLARIN YÖNÜ BİLE DEĞİŞTİ!

29 Ekim törenlerinde uçakların geçiş yönü neden değiştirildi?

24 Ekim 2012 Çarşamba 15:14
29 EKİM'DE UÇAKLARIN YÖNÜ BİLE DEĞİŞTİ!

 Uzun yıllardır  Ankara Hipodromu'nda yapılan tören geçiş uçuşları, şeref tribününe dik olarak yani doğu-batı yönlerinde yapılıyordu. Ancak seyircilerin yüksek ses ve gürültü nedeniyle kulaklarının rahatsız olmaması amacıyla geçişler tribüne parelel olarak güney-kuzey yönlerinde gerçekleştirilecek. Uygulama ilk defa bu yıl 29 ekim törenlerinde yapılacak.

Yeni geçiş rotasının ilk provası önceki gün yapıldı. Geçişler sırasında uçaklar protokol ve seyircilere uzak kaldığı dikkat çekti. Ayrıca Türk Yıldızları da yaklaşık 20-30  dakika süren gösteri yerine 3-4 dakikalık tören geçişi gerçekleştirilecek. Solo Türk uçmayacak. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı üslerden kalkacak uçaklar, Eskişehir’de buluşacak. Buradan havalanacak F-16 ve F-4E uçakları, Ankara semalarında üçlü selamlama geçişi yapacaklar. Bu rotaya başka hava araçlarının girmemesi için özel bir NOTAM yayınlandı.
Provalar dahil 19-29 Ekim tarihlerini kapsayan NOTAM’da Ankara hava sahasında verilen rotanın 5 mil sağının ve solunun kullanılacağı belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklar bu uçuşlar sırasında en fazla 15 bin feet yani 5 bin metre yüksekliğe kadar çıkacak. Ankara Hipodrum üzerindeki tören geçişinde F-16 ve F-4E uçaklarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait S-70 Black Hawk, AH-1 Cobra, AS532 Cougar arama-kurtarma, UH-1 helikopterleri ile CN235 uçakları geçiş yapacak.

www.kokpit.aero

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol