17 ARALIK SAVCILARI MESLEKTEN MENEDİLDİ...

HSYK, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi.

12 Mayıs 2015 Salı 15:15
17 ARALIK SAVCILARI MESLEKTEN MENEDİLDİ...

 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, 5'e 2 oy çokluğuyla Zekeriya Öz'le birlikte savcılar Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi.

 HSYK'DAN İLK AÇIKLAMA

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, ihraç kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kurulda bütün üyeler kararları bütün üyeler kendi vicdani kanaatlerine göre verir. Kimseden etkilenmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

KARA VE YÜZGEÇ '17 ARALIK'I BAŞLATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ise iş adamı Rıza Sarraf ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkındaki 17 Aralık 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' soruşturmasını başlatmıştı. 23 Mart 2014'teki HSYK kararnamesiyle Celal Kara Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığına, Mehmet Yüzgeç ise Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı.

AKKAŞ, 25 ARALIK SORUŞTURMASINI BAŞLATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ise '25 Aralık'taki 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturmasını başlatmıştı. Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de adliye önünde yazılı basın açıklaması dağıtmıştı. Akkaş'ın, yaptığı basın açıklaması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyeleri tarafından eleştirilmişti. Akkaş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 16 Ocak 2014 tarihindeki kararnamesiyle Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'na düz savcı olarak atanmıştı.

ERGENEKON SORUŞTURMASININ KRİTİK İSMİYDİ

Zekeriya Öz, 12 Haziran 2007 Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunması ile başlayan Ergenekon soruşturmalarına baktı. Öz ayrıca El Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle iddianame hazırladı. Zekeriya Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevindeyken 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının koordinatörlüğünü yürüttüğü sırada, HSYK tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atandı. Öz, buradan da Bolu'ya düz savcı olarak atanmıştı.

AÇIĞA ALINMIŞLARDI

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten hâkim ve savcıları 30 Aralık'ta açığa almıştı. Hakim ve savcılar için 3 Mart'ta yargılama izni verilmişti.

 ZEKERİYA ÖZ: YAZIKLAR OLSUN BAĞIMLI HSYK'YA

Kararın ardından Twitter'da açıklama yapan Zekeriya Öz, ''Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır.Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYK'ya'' dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.05.2015 15:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hasan Asil 2015-05-22 08:59:59

Herseyin bir bedeli vardir taraf olanlar her zaman bertaraf olur !!