12 NUMARA ÖYLE BİRİ ÇIKTI Kİ...

Bolu'da FETÖ'nün üniversite yapılanmasına ilişkin davada tutuklu yargılanan Doç. Dr. Arif Duran'ın katıldığı gezi ve yemeklerde çekilen fotoğrafları, delil olarak dosyaya girdi. Duran, fotoğrafta '12 numara' ile numaralandırılan kişinin ise AKP il başkanının ağabeyi olduğunu açıkladı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:43
12 NUMARA ÖYLE BİRİ ÇIKTI Kİ...

Bolu'da, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin davada tutuklu yargılanan Doç. Dr. Arif Duran'ın, FETÖ'den tutuklu 3 kişinin de aralarında bulunduğu kişilerle katıldığı gezi ve yemeklerde çekilen fotoğrafları, delil olarak dosyaya girdi. Sanık Doç.Dr. Duran, fotoğraflarda numaralandırılarak, 'Kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düşülenlerden tanıdıkları olup olmadığını soran hakime, '12' numarası verilen kişinin AKP Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın ağabeyi Yusuf Doğanay olduğunu, diğerlerini tanımadığını ileri sürdü.

FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin, aralarında geçen 28 Nisan'da görevinden istifa eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile ikisi de firari olan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Fethullah Gülen'in doktoru kardiyolog Prof. Dr. Mehmet Yazıcı'nın bulunduğu 31'i tutuklu, 10'u firari, 77 sanıklı davanın ilk duruşmasının görülmesine devam edildi.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından yargılanan sanıklar, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmada, alfabatik sıraya göre ifade veriyor.

AKP İL BAŞKANI'NIN AĞABEYİNİN YER ALDIĞI FOTOĞRAFLAR DELİL

Tutkuklu sanıklardan Doç. Dr. Arif Duran'ın, FETÖ'den tutuklu 3 kişinin de aralarında bulunduğu 15 kişilik grup ile çeşitli gezilerde ve bir ev ortamında yer sofrasında yemek yerken çekilen fotoğrafları delil olarak dava dosyasına girdiği ortaya çıktı. Mahkeme Başkanı, geçen yıl 11 Eylül'de Memursen TOKİ C-1 Blok'ta bodrum katında bina sakinlerinin ortak kullandığı depoda bulunan 5 ayrı çuval içindeki materyaller arasında yer alan CD'den çıkan fotoğrafları sanık Duran'a gösterdi. Hakim, polisin fotoğraflarda numaralandırarak, 'Açık kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düştüğü kişileri tanıyıp tanımadığını sordu.

[Haber görseli]

[Haber görseli]

Hakimin verdiği fotoğrafa bakan sanık Duran, yanında bulunan ve '12' olarak numaralandırılan kişinin AKP İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın ağabeyi Yusuf Doğanay olduğunu söyledi. Duran, fotoğraflarda kimliği tespit edilen 4 kişi arasında bulunan FETÖ'den tutuklu H.U. ile de aynı koğuşta olduklarını belirtti. Duran, fotoğraflardaki diğer kişileri tanımadığını ileri sürdü.

2007 yılında çekildiği belirtilen fotoğraflar üzerinde polisin yaptığı çalışmada Doç.Dr. Arif Duran ile birlikte H.U., M.K. ve Ö.G.'nin kimliği tespit edilip FETÖ'den işlem yapılırken, Yusuf Doğanay ile birlikte diğer kişiler için 'Açık kimlik bilgileri tespit edilememiştir' notu düşüldüğü görüldü.

[Haber görseli]

'BERAATİMİ İSTİYORUM'

Sanık Doç.Dr. Arif Duran savunmasının devamında acil müdahale konusunda Türkiye'de sayılı isimlerden olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Hiçbir terör örgütü ile bağlantım yoktur. Hakkımda ki suçlamalara dayanak olan ifadelerin soyut olduğunu, somut delillere dayalı olmadığını görüyorum. Hakkımda ifade veren kişilerle geçmişten husumetlerimiz var. Üniversitede 150 kadar öğretim görevlisi var. 146'sı benim hakkımda olumlu konuşur. Olumsuz konuşan 4 kişi de yöneticidir. Ayrıca ülkenin Cumhurbaşkanının bahse konu bankada geçmiş dönemlerde hesabı vardı. İddianamede yer alan banka hesabını oğlumla eşim hac başvurusu yaptığı için açtım. Buradan oğluma para gönderdim. Eşimin babasından borç para alarak araba aldım. Bu arabayı daha üst model arabayla değiştirmek istedim. Aradaki farkı ödeyebilmek için başka bankadan kredi çektim. Ancak banka nakit olmadığını, başka bir bankaya EFT yapabileceklerini söyledi. Ben de Bank Asya'da açtığım hesaba yaptırdım EFT'yi. Ancak bu aşamada arabasını alacağım kişinin dolandırıcı olduğunu öğrenince araba almaktan vazgeçtim. Bankada yaptığım bu işlemleri herhangi bir örgütün talimatı ile yapmadım. Cezaevinde astım krizi ve kalp krizi riski ile karşı karşıya kaldım. Psikolog desteği aldım. 24 kilo verdim. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum." (Cumhuriyet)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol