10 YILLIK SIRRI AÇIKLADI!

Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı 2007'de neden Tayyip Erdoğan'ın değil de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı.

12 Nisan 2017 Çarşamba 14:31
10 YILLIK SIRRI AÇIKLADI!

Can Ataklı 2007'de neden Tayyip Erdoğan'ın değil de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı.  Ataklı'ya göre Erdoğan yargıyı kontrol altına alıp ömür boyu başkanlık formülünü devreye sokmayı bekledi. 

Can Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde; 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iktidar yandaşlarının ve tetikçilerinin hedefinde. Abdullah Gül'ün “gizli hayırcı” olduğunu ileri sürüyorlar.

Neden?

Çünkü Abdullah Gül açıkça “Ben hayır oyu kullanacağım” demiyor, iktidarın evet propagandasına katılmıyor. Gül açıkça hayır da demedi ama evet diye bağırmaması bile tetikçilerin çileden çıkmasına neden oluyor.

Bu tetikçilerden biri güya Gül'ü tahkir ve tahrik etmek için “Unutma 2007'de Erdoğan istese kendini seçtirirdi, ama seni seçtirdi” demiş. Aklınca “Sen ne vefasız adamsın” demeye getiriyor.
Oysa Erdoğan'ın 2007'de cumhurbaşkanı olabileceği tezi yanlış. Çünkü Erdoğan o sırada cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bugünkü gibi yürütmeyi de kontrol edemeyeceğini biliyordu.

Ayrıca cumhurbaşkanı olması halinde görev süresinin 7 yıl sonunda biteceğini biliyordu. O 7 yıl içinde partisini kontrol edemezse siyasi hayatının sona ereceğinin de farkındaydı.
Bu nedenle zaten o sırada cumhurbaşkanı olmak yerine partinin başında kalarak güçlü başbakanlığını sürdürmekten ve 7 yıl sonra yapılacak “halkın seçtiği cumhurbaşkanlığına” aday olmaktan yanaydı. Böylelikle 7 artı 10 yıl kazanacağını hesaplamıştı. Geçen süreçte beklediğinden de öte güçlenen Erdoğan şimdi ömrünün sonuna kadar başkan kalacağı bir sistemi referandumla halka kabul ettirmek istiyor

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol