YOKSULLUK SINIRI 4 BİN LİRA'YA YAKLAŞTI!

Türkiye'de dört kişilik ailenin açlık sınırı, Eylül ayında aylık bazda yüzde 1.31 ve yıllık bazda da yüzde 15.31 yükseldi.

29 Eylül 2014 Pazartesi 14:39
YOKSULLUK SINIRI 4 BİN LİRA'YA YAKLAŞTI!

 Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) Ankara'daki fiyatları baz alarak yaptığı hesaplamaya göre gıda enflasyonu, Eylül ayında açlık sınırı öngörülerin üzerinde yükselerek 1,190 liraya tırmandı.

Türk-İş verilerine göre aynı dönemde yoksulluk sınırı da aynı oranlarda artışlarla 3,876 liraya tırmandı. Geçen yıl Eylül ayında açlık sınırı 1,032 lira, yoksulluk sınırı 3,362 lira seviyesindeydi. Dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırlarındaki dokuz aylık artış da yüzde 10.03 oldu.

Türk-İş raporunda, sebze fiyatının artıp meyve fiyatının gerilediği ve geçen ay 3.03 lira olan yaş sebze meyve ortalama kilogram fiyatının bu ay toplamda 1 kuruş gerilediği ve Ekim ayı başındaki Kurban Bayramı öncesi et grubu fiyatlarında artışın dikkat çektiği belirtildi.

Raporda, sebze-meyve grubundaki gerilemeye rağmen, toplam mutfak enflasyonunda mevsimsel düşüşün yaşanmadığına dikkat çekilerek, "Geçen yılın ilk aylarından itibaren gıda fiyatları endeks tüketici fiyatları endeksinin üstünde seyretmektedir" denildi.

Türk-İş'in dört kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin verilerdeki gelişmeler TÜİK enflasyon verileri için öncü göstergelerden biri sayılıyor. TÜİK, Eylül ayı enflasyon verilerini 3 Ekim Cuma günü açıklanacak.
İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.09.2014 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol