YANDAŞA GÖRE VERGİ YAPILANDIRMASI...

AKP’den skandal “yandaşa Özel Vergi Yapılandırması”… Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni borç yapılandırma yasasına göre borcu ötelenecek firmaya Bakanlar Kurulu karar verecek. Faiz de teminat da şirkete göre belirlenecek.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 02:42
YANDAŞA GÖRE VERGİ YAPILANDIRMASI...

Cumhuriyet gazetesinden Pınar Ünker’in haberine göre, hükümet yeni bir borç yapılandırma yasası üzerinde çalıştığını açıkladı. Açıklamayı 4 Mayıs’ta Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı. Yasaya göre, yeniden yapılandırmanın özelliği borcu ötelenecek firmaya Bakanlar Kurulu’nun karar verecek olması. Aynı şartları taşıyan firmalardan hangilerinin borcunun öteleneceği konusunda kriterler ise belli değil. Bakanlar Kurulu, istediği mükellefin vergi borcunu istediği faiz oranıyla yapılandırabilecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Alçın, ‘borç yapılandırması’ kararının yasama organının elinden alınıyor olmasının verginin yasallığını tartışılır hale getireceğine dikkat çekti.

Düzenlemeye göre,

-Vergisini düzenli ödeyen mükellefler Maliye’ye başvurarak vergi borcunun taksitlendirilerek tecil edilmesini isteyebilecek. Karar yetkisi ise Bakanlar Kurulu’nda olacak.

– Şirketler 60 aya kadar borçlarını taksitlendirebilecek. Ne kadar taksit yapılacağını Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) önerecek.

-Tecil faizi yüzde 12 ancak GİB, şirketin durumu ve performansına göre daha düşük faiz belirleyebilecek.

-Şirketlerden istenecek teminatlar çok düşük seviyelere çekilebilecek.

– Bu unsurların tamamı Maliye Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’na öneri olarak sunulacak. Bakanlar Kurulu’da kabul veya reddedebilecek.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
peter bell 2018-05-20 21:46:03

Bir iş kurmak veya faturalarınızı ödemek için bir Krediye ihtiyacınız var mı? Westlake Financial, sorunlarınızı çözmenize yardımcı olmak için burada,% 2 Faiz Oranı'nda Kredi veriyoruz, bugün E-POSTA ile sözleşme imzalayın ------ [email protected]
WHATSAPP ------ +2348120111731