Ünlü Ekonomist Asıl Planı Açıkladı!

Ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'nin borçluluk sorununu ve 31 Mart yerel seçimleri sonrasında olası ekonomik adımları analiz etti.

27 Ocak 2019 Pazar 23:27

Mesele Ekonomi'ye konuk olan Yeşilada, doların yükseleceği yorumlarını iktidarın seçim ekonomisine yönelerek musluğu açmasına bağladı.

Bankaların sorunlarının bir köprü bankası kurarak, kurtarılabilecek şirketlerin borçlarını bankalara kaydırmak ve o şirketin hisselerin rehin alınması yolu ile çözülebileceğini düşünen Yeşilada, devletin bankalara döviz cinsi sermaye koyması gerektiğini ifade ederek, "Bunların satışına başlanması sonrasında yüzde 100'ünü alamazsınız. Yüzde 50 civarında kayıp olursa orada IMF gelir" ifadesini kullandı.

Yeşilada, "Mart sonu geldiğinde sistemde 60 milyar dolar batık oluşturacak. Bunu hiçbir şekilde biz içeriden telafi edemeyiz. Birinin gelip buna kefil olması lazım. IMF imza atmadan başka hiçbir kaynak bu işe girmez. Dolayısıyla IMF'siz olmuyor bu işler. Arap sermayesi sınırlı. 31 Mart Yerel Seçimlerini kazanmak için yapılacaklar Türkiye'yi iyice batıracak...Dünyanın Türkiye'ye güveni kalmadı. Seçmen 2018 yılında yüzde 20 civarında harcama gücü kaybetmiş. Bunun intikamını almaya gidecek sandığa. Damat Bakan Berat Albayrak'ın kafasında yerli malı projesi yeralıyor. Ama bunun maliyeti çok ağır olur. Altı ay biz sürüneceğiz ve vatandaş çok mağdur olacak. Ama IMF geldiğinde anında para gelir Türkiye'ye. Bu altı aylık çile çekilmez. Bunu herkes bilsin. Altı ay hepimiz sürüneceğiz. Seçimde Ankara ve İstanbul'un kaybedilmesi halinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan IMF'i derhal çağıracaktır. Bir an bile düşünmez. Çünkü 2020'de erken seçim olabilir" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol