UÇAK BİLETLERİ TAVAN YAPTI...

Ramazan Bayramı'na kısa süre kala, uçak biletleri yine tavan yaptı. Öyle ki arife günü olan 16 Temmuz'da, değişik yönlere tek kişilik bilet fiyatları 400 lirayı bile aştı.

05 Temmuz 2015 Pazar 15:23
UÇAK BİLETLERİ TAVAN YAPTI...

 Ra­ma­zan Bay­ra­mı­’na gün­ler ka­la, bay­ram ta­ti­li için mem­le­ke­te ya da ta­til bel­de­le­ri­ne git­me planları uçak bi­let­le­ri­ne olan ta­le­bi ar­tı­rı­yor. Bu du­rum ha­va­yo­lu şir­ket­le­ri­nin dik­kat çe­ki­ci zam­la­rı­na ne­den ol­du.

 
6 Tem­muz bi­le­ti 54 li­ra
 
Ör­ne­ğin 6 Tem­muz ta­ri­hi için bir ki­şi İs­tan­bul Ata­türk Ha­va­li­ma­nı’n­dan An­ka­ra­’ya uçak bi­le­ti­ni tek yön 54 li­ra­ya ala­bi­li­yor­ken, ay­nı se­fer ari­fe gü­nün­de 182 li­ra­dan baş­la­yıp 284 li­ra­ya ka­dar çı­kı­yor. Ay­nı şe­kil­de 6 Tem­muz ta­ri­hin­de İs­tan­bu­l’­dan İz­mi­r’­e 84 li­ra­ya gi­di­le­bi­len yol­cu­lar, ari­fe gü­nün­de bu bi­le­ti 262 li­ra ile 427 li­ra­ya ara­sın­da sa­tın ala­bi­le­cek. 
 
En pa­ha­lı THY ve At­las­jet
 
Özel­lik­le Türk Ha­va Yol­la­rı (THY) ve At­las­jet pa­ha­lı bi­let­te ade­ta ya­rı­şı­yor. Ari­fe gü­nü için ha­va­yol­la­rı­nın bi­let fi­yat­la­rı­na ba­kıl­dı­ğın­da THY ve At­las­jet uçak bi­let­le­ri­nin 500 li­ra­ya ka­dar yak­laş­tı­ğı­nı gör­mek müm­kün. Ari­fe gü­nü İs­tan­bu­l’­dan Muğ­la­’ya tek ki­şi­lik uçak bi­let fi­yat­la­rı in­ce­len­di­ğin­de, bu bi­let THY’­de 426 li­ra, At­las­je­t’­te 462 li­ra­ya ka­dar çı­kı­yor.
 
Tren fi­yat­la­rı da­ha ma­kul
 
Ari­fe gü­nü uçak ye­ri­ne tren­le se­ya­hat et­mek is­te­yen­ler için bi­let fi­yat­la­rı da­ha ma­kul gö­rü­nü­yor. İs­tan­bul-An­ka­ra ara­sı Yük­sek Hız­lı Tren­de (YHT) bir ki­şi bi­let fi­ya­tı 70 li­ra iken, İs­tan­bul-Kon­ya ara­sı hız­lı tren­le 85 li­ra­ya gi­di­le­bi­li­yor.  Bay­ram­da tren­le se­ya­hat eden­ler Es­ki­şe­hir-An­ka­ra ara­sı­na 27 li­ra öder­ken, An­ka­ra-Kon­ya ara­sına da 27 li­ra öde­ye­cek.

7 milyon yolcu taşıyacaklar
 
Ra­ma­zan Bay­ra­mı do­la­yı­sıy­la yol­cu­luk­la­rın 10 Tem­mu­z’­da baş­la­dı­ğı­nı açık­la­yan Tür­ki­ye Oto­büs­çü­ler Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, bay­ram sü­re­sin­ce 7 mil­yon yol­cu­ya hiz­met ve­re­cek­le­ri­ni açık­la­dı. Ek se­fer­ler için yak­la­şık 2 bin oto­bü­sün dev­re­ye gi­re­ce­ği­ni be­lir­ten Er­do­ğan, Tür­ki­ye ge­ne­lin­de 349 oto­büs fir­ma­sı­nın 8 bin oto­büs­le hiz­met ver­di­ği­ni bil­dir­di.
 
Oto­büs­le da­ha pa­ha­lı
 
Oto­büs bi­let­le­rin­de da­ha çok ta­til bel­de­le­ri pa­ha­lı olur­ken, Bod­ru­m’­a gi­den oto­büs bi­let­le­ri 100 li­ra­yı bu­lu­yor. İs­tan­bul An­ka­ra ara­sı 60 li­ra iken, İs­tan­bu­l’­dan Bod­rum 100 li­ra, An­ka­ra-Bod­rum ara­sı ise 90 li­ra ola­rak fi­yat­lan­dı. İs­tan­bul-Alan­ya ara­sı 85 li­ra olur­ken, An­ka­ra-Fet­hi­ye ara­sı ise 95 li­ra.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2015 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol