TÜRK TELEKOM KAZIĞI GELİYOR!

Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini alan OTAŞ, 12 yıldır kredi borcunu ödeyemiyor. Borcun vatandaşın omzuna yükleneceğine dikkati çeken EMO Yönetim Kurulu, “Türk Telekom Özelleştirme Raporu”nda yaklaşan tehlikelere dikkati çekti.

28 Kasım 2017 Salı 22:54

EMO tarafından hazırlanan raporda, yüzde 55 hissesi rehin kalan Türk Telekom’da borcunu ödeyemeyen OTAŞ`ın tüm yönetim kurulu üyeliklerinin Ana Sözleşme’ye göre düştüğü belirtildi. Şirketten tahsil edilecek mal varlığının bulunamaması durumunda borç yükünün bankaların ve kamunun üzerinde kalma riski olduğuna dikkat çeken EMO, sorumluların hesap vermesini istedi.

“Kredi borcunu ödeyemiyor”

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından hazınlanan Türk Telekom özelleştirme raporu’nda özetle şu ifadelere yer verildi:

“Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini 21 yıllığına, 6.5 Milyar Dolara devralan OTAŞ’ın bu ücreti yine Türk Telekom’un hisselerini rehin ederek aldığı kredi ile ödediği ve bu kez kredi borcunu aradan geçen 12 yıla rağmen ödeyemediği ortaya çıktı. Halen Türk Telekom hisselerinin rehinli olduğu, Türk bankalarının da bu borç yükü altında kaldığı, şirketin bu borcu ödeyecek teminat ya da malvarlığının bulunmaması durumunda yükün kamunun üzerinde kalacağı açıktır.”

“18 bin kişilik istihdam yok edildi”

“12 yıllık işletme süresi boyunca 5.7 Milyar Dolarlık temettü gelirini Türk Telekom’dan alıp götürmüş olan OTAŞ`ın yönetimi süresince kurumda çalışan 18 bin 642 kişilik istihdam yok edilmiştir. Türk Telekom 2016 yılında 724.3 milyon lira zarar ettiği için temettü dağıtımı da yapmamıştır. İktidarın, ‘özelleştirme şampiyonu’ ve ‘en büyük özelleştirme geliri’ diye sunduğu Türk Telekom’da ortaya çıkan facianın bilançosu ortadadır. Türk Telekom'un özelleştirilmesi, kamunun gelir kaybına, yurttaşların işsiz kalmasına, yönetim ve altyapı zafiyetine yol açmıştır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.11.2017 00:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Lutheran Hospital 2018-03-15 15:37:30

Merhaba, böbreğini satmak istiyor musun? Eğer evet ise, lütfen [email protected] üzerinden bize mesaj atın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.